CZY MASZ UKOŃCZONE 18 LAT?
ARE YOU OVER THE AGE OF 18?
Piwo przygotowane w 2023 roku specjalnie z myślą o Święcie Piwa Grodziskiego 2024! Bazę stanowi słód pszeniczny, wędzony drewnem dębu, za fermentację odpowiada nasza mieszanka dzikich drożdży i bakterii. Piwo w beczce fermentowało przez 8 miesięcy, zanim zostało zabutelkowane dodaliśmy do niego gruszki ze świeżych zbiorów, które następnie sami uwędziliśmy.
Nasze piwo zaczyna swoją podróż od długiego dojrzewania w foederze przez pierwsze 10 miesięcy, gdzie nabiera ono charakterystycznego bogactwa i głębi smaku. Następnie, przez kolejne 6 miesięcy, piwo fermentuje z dodatkiem świeżych, polskich brzoskwiń odmiany saturn.
Nasze dwuletnie piwo to owoc niezwykłego procesu starannego tworzenia. Pierwsze 10 miesięcy spędziło w foederze, gdzie mogło dojrzewać w idealnych warunkach, nabierając bogactwa aromatów i głębi smaku. Następnie, dodaliśmy do niego świeżo zebrane w malowniczej dolnośląskiej winnicy winogrona odmiany Riesling
Odkryj nasze najnowsze arcydzieło – lekkie, dzikie piwo, które jest kwintesencją innowacji. Przedstawiamy trunek, który łączy w sobie dziką fermentację z subtelnym, owocowym charakterem, nadając mu unikatową głębię i lekkość zarazem.
Dwu letnie piwo mieszanej fermentacji, które pierwsze 10 miesięcy spędziło w foederze, następne dodaliśmy do niego świeżo zebrane dolnośląskie maliny.
Dwu letnie piwo mieszanej fermentacji, które pierwsze 14 miesięcy spędziło w foederze, następne 6 miesiące fermentowało ze świeżymi polskimi jeżynami.
Jest to 12-miesięczny Mix Fermentation Ale, początkowo fermentowany w foederze, a następnie przez 8 tygodni z dodatkiem lokalnych, świeżych polskich wiśni. Po oddzieleniu owoców dojrzewał w dębowej beczce. W tle pojawiają się nuty funky, które z czasem leżakowania będą coraz bardziej się uwydatniały. Naturalnie nagazowane poprzez refermentację w butelce.
Pierwsze dzikie piwo na naszym nowym blendzie mikroorganizmów do mieszanej fermentacji. Jest to 12-miesięczny Mix Fermentation Ale.
Przed Wami wyjątkowe piwo, ponieważ owoce dodaliśmy do niego dwukrotnie – rok po roku- blisko 900g brzoskwiń na litr piwa! Baza do niego została uwarzona w 2020r i była fermentowana nasza mieszanką mikroorganizamów.
To blend piwa składający się z 24-miesięcznego saisona leżakowanego na skórkach winogron Muscaris oraz 32-miesięcznego saisona z dodatkiem świeżych lokalnych malin i borówek.
To blend trzyletniego saisona mieszanej fermentacji – wyjątkowe piwo, które już tylko czeka, aby trafić w Wasze ręce.
Bazę Wild #16 stanowi niepowtarzalna mieszanka w stylu Saison, leżakowana w beczkach, a następnie refermentowana z lokalnymi malinami, jeżynami, śliwkami – oraz winogronami Rondo.
Mieszanka saisonów dojrzewających w beczce, refermentowana lokalnymi śliwkami. Kondycjonowana w butelce przez sześć miesięcy.
Z dumą prezentujemy waniliowo-wiśniową „Czternastkę”. Jej wyjątkowy smak udało nam się osiągnąć dzięki madagaskarskim ziarnom wanilii i lokalnym wiśniom „Łutówka”. Solidną bazę Wild #14 Bière de soif Cherry Vanilla stanowi nasza leżakowana w beczkach baza w stylu Saison.
Winogrona dodane do tego piwa zebraliśmy osobiście z małej, lokalnej winnicy Jadwiga, położonej zaledwie 20 km od Browaru. Jeszcze tego samego dnia połączyliśmy je z piwną bazą i pozostawiliśmy na refermentację przez ponad 12 dni. Piwo to jest bardzo zbliżone do naszych ulubionych francuskich win typu „glou glou” Pét-Nat. Przepełnione aromatami wiśni i czerwonych owoców zbalansowanych delikatną cierpkością i nutami funky. Zachwyca żywą wiśniową barwą i różowawą, długo utrzymującą się pianą. Niepasteryzowane i zmieniające się z czasem – idealne do refermentacji w butelce!
Blend naszego leżakowanego w beczkach piwa z gatunku Saison i maksymalnie aromatycznych brzoskwiń odmiany „Inka” z gospodarstwa Owocowe Zacisze oraz lokalnych czereśni „Łutówka” z Gospodarstwa Rolnego Ireneusz Rudnicki. Piwo zawdzięcza im nie tylko wspaniały aromat, ale również piękną „różaną” barwę z niewielką, ale długo utrzymującą się białą pianą. Zwieńczeniem jest natomiast prawdziwie dziki aftertaste w stylu funky.
Z dumą prezentujemy nasze jedenaste już piwo marki WILD – słodowe, pijalne i wypełnione nutami wiśni, wanilii, dojrzałego banana oraz dębu. To wymarzone piwo do wypicia na łonie natury w trakcie wczesnych, wiosennych dni. Voilá!
Z dumą prezentujemy nasze dziesiąte piwo marki WILD – Mixed Fermentation Saison Elderflower, Lemon Verbena & Acacia Honey! Orzeźwiający, pijalny, wypełniony nutami funky i kwiatowo-ziołowym aromatem Saison, który przeniesie Cię prosto na słoneczne, dolnośląskie pola.
Z dumą prezentujemy nasze dziewiąte już piwo marki WILD – Farmhouse Lager! Stworzone na podstawie naszej ukochanej receptury bazowej WRCLW Pils i zaszczepione dziką mieszanką drożdży Brettanomyces i chmielone na zimno niemieckimi odmianami chmielu Hallertau Blanc i Mittelfruh. Tak powstał rześki lager o czystym profilu z rustykalnym akcentem nut funky w tle – zapraszamy na pierwszy łyk!
Poznajcie nasze szóste piwo marki WILD będące aromatyczną mieszanką leżakowanej w drewnianych beczkach bazy Bière de soif z ogromną ilością lokalnych moreli. Piwo wyróżnia się głęboką, pomarańczową barwą, wysokim wysyceniem oraz bogatym profilem smakowo-zapachowym.
Poznajcie nasze piąte piwo marki WILD będące aromatyczną mieszanką leżakowanej w drewnianych beczkach bazy Bière de soif z ogromną ilością lokalnych wiśni. Piwo wyróżnia się głęboką, czerwoną barwą, wysokim wysyceniem oraz bogatym profilem smakowo-zapachowym.
Przedstawiamy czwarte piwo z serii WILD – Bière de soif refermented with Dornfelder grapes Blend 2019. Wyróżnia się ono interesującym różowym kolorem i złożonym profilem aromatycznym bogatym w nuty owoców leśnych (jagody, jeżyny), śliwek, wiśni, subtelnych polnych kwiatów, dębiny oraz szeroko pojętego „funky”. Piwo z bardzo długim terminem przydatności do spożycia, idealne do leżakowania – zmieniające się wraz z upływającym czasem.
Przedstawiamy trzecie piwo z serii WILD – Bière de soif refermented with Pinot Noir grapes Blend 2019. Wyróżnia się ono interesującym różowym kolorem i złożonym profilem aromatycznym bogatym w nuty jeżyn, leśnych jagód, torfu, śliwki, wiśni, kwiatów, drewna, skóry garbarskiej, końskiej derki i cytrusów. Piwo z bardzo długim terminem przydatności do spożycia, idealne do leżakowania – zmieniające się wraz z upływającym czasem.
Przedstawiamy nasze drugie piwo z serii WILD – Bière de soif refermented with Riesling grapes Blend 2019 będące mostem pomiędzy światem piwa i wina! Wyróżnia je głęboki pomarańczowy kolor i złożony profil aromatyczny bogaty w nuty polnych kwiatów, stajni, białych owoców oraz szeroko pojętego funky. Piwo z bardzo długim terminem przydatności do spożycia i zmieniające się wraz z upływającym czasem – idealne do leżakowania.
Pierwsze nasze piwo z tej serii to Vintage Sour Ale – piwo odróżniające się niezwykle intensywną kwaśnością, z odczuwalną działalnością dzikich drożdży i lekko octowym, znanym z flandryjskich piw orzeźwieniem.