CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?

ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?

Fakty o browarze

Fakty o browarze

Wnętrza przy ulicy Długosza 2

Są wysokie i przestronne. Złożony z części produkcyjnej i gastronomicznej lokal może przyjąć około 60 gości, którzy będą mieli do wyboru minimum 10 różnych rodzajów piwa – tyle bowiem kranów planowanych jest przy barze. Bar i stoliki są zlokalizowane na antresoli, a dodatkowe miejsca – w zewnętrznym ogródku piwnym.

Linia technologiczna

Znajduje się na parterze budynku. W jego skład wchodzą: dwunaczyniowa warzelnia, której każde z naczyń ma pojemność 20 hektolitrów, 6 tanków fermentacyjno-leżakowych o pojemności 40 hektolitrów każdy oraz 2 tanki ciśnieniowe.

Browar Stu Mostów będzie warzyć do 500 tys. litrów piwa rocznie

Przy czym będą to głównie piwa górnej fermentacji, czyli typu ale. Ten sposób warzenia jest stosowany od początku browarnictwa. Podczas fermentacji dolnej, najczęściej stosowanej dziś przez koncerny, powstają piwa typu lager, natomiast w czasie fermentacji górnej powstaje piwo o bogatszym aromacie i smaku. Dobrymi przykładami są tutaj odmiana IPA, stout czy piwo pszeniczne.

W poszukiwaniu nowych smaków

Oficjalne otwarcie browaru nastąpi we wrześniu 2014 roku. Przygotujemy na nie 6 rodzajów piwa pod marką Browar Stu Mostów. Oprócz tego będzie się można napić rzemieślniczego piwa innych producentów, m.in. z Anglii, Holandii czy Niemiec.

Sto Mostów w butelce

Przez pierwsze pół roku Browar Stu Mostów planuje sprzedawać piwo do pubów znajdujących się na Dolnym Śląsku i w województwie opolskim. Później rozpoczniemy ekspansję na dalsze rynki. Oryginalne, butelkowane piwo z Browaru Stu Mostów będzie można również kupić w dobrych sklepach!

 

 

NEWSLETTER

ZAPISZ SIĘ DO NASZEGO NEWSLETTERA I BĄDŹ NA BIEŻĄCO

-
mautic is open source marketing automation