Dofinansowane ze środków Unii Europejskiej

CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?

ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?

Kuchnia Browaru Stu Mostów

Najlepsze miejsce by połączyć piwo i jedzenie

W związku z obecną sytuacją epidemiologiczną Pub Stu Mostów jest chwilowo zamknięty.

Niezmiennie zapraszamy jednak do naszego sklepu firmowego i bistro – Conceptu Stu Mostów, w którym zakupy zrobicie zarówno stacjonarnie jak i #online.

ZAMÓW ONLINE!

W ofercie znajdziecie dania z regularnej karty Conceptu, wyroby lokalnych dostawców, skrócone menu Pubowe oraz wybrane piwa warzone na #Długosza2. Pełną ofertę piw Browaru Stu Mostów znajdziecie natomiast na stronie e-sklepu: www.piwnemosty.pl

W razie jakichkolwiek pytań czy problemów z zamówieniem w dostawie – dzwońcie do nas bezpośrednio na numer: 531 786 116

Trzymajcie się dzielnie w tym trudnym czasie, dbajcie o higienę oraz siebie nawzajem, stosujcie do wytycznych i do szybkiego zobaczenia!

MENU

Wszystko przygotowywane na miejscu, ze świeżych produktów, pozyskiwanych w większości od lokalnych producentów. Menu lunchowe zmieniamy co tydzień, a co kilka miesięcy nasza kuchnia komponuje sezonową kartę dań i przekąsek. Świeżość i zmienność menu, pasja, inwencja twórcza – wszystko firmowane jest nazwiskiem szefa kuchni – Michała Czekajło.

 

Menu Pubu Stu Mostów

Lunch Menu

 

Mało kto zdaje sobie sprawę, że piwowarzy są znakomitymi partnerami dla kucharzy. Dzieje się tak dlatego, że to właśnie aromat jest odpowiedzialny za odczuwany smak potrawy. Decyduje o tym, że nawet pozornie niepasujące do siebie produkty, mogą doskonalone do siebie pasować. Kulinarny postęp ostatnich lat jest związany właśnie z tym spostrzeżeniem. Mamy 5 smaków: słodki, gorzki, słony, kwaśny i umami oraz olbrzymie bogactwo aromatów. Ilość połączeń smaków i aromatów daje nieskończone możliwości kulinarne

Połączyliśmy talent kucharzy z wiedzą i wyczuciem piwowarów, biegłych w ocenie bogactwa aromatów w piwie. Promujemy zasady doboru potraw do piwa i piwa do potraw. Zaczynamy od tego, że warto do piwa pszenicznego zjeść coś innego niż do ciemnego, do lekkiego przegryźć coś innego niż do mocnego. Zasada jest taka by do potraw delikatnych dobierać piwa delikatne a do dań ciężkich – piwa wyraziste, charakterne. Pokazujemy, na czym polega komponowanie poszczególnych składników tak, aby wyeksponować ich smak. Pokazujemy jak odświeżyć kubki smakowe. Stawiamy na food design, eksperyment i niestrudzenie namawiamy na dzielenie się opiniami – do rozmów w kwestii smaku. Kraft jest od nich tylko silniejszy!

Zapraszamy na autorskie menu Michała Czekajło, Szefa Kuchni Browaru Stu Mostów i Conceptu Stu Mostów. Jednego z najbardziej nieszablonowych kucharzy młodego pokolenia.

W Stu Mostach, Michał kształtuje wyobrażenie o wrocławskiej kuchni i o tym czym może być kuchnia dla piwa. Pub, w którym przygotowuje się dania pod piwa i uczy dobierać piwa do dań, co roku otrzymuje Czapkę i miejsce w prestiżowym żółtym przewodniku Gault&Millau. Również Concept pojawił się w przewodniku jako polecane miejsce. Na Długosza 2 we Wrocławiu, kucharze i piwowarzy codziennie ze sobą współpracują.

Serwowane przez nas menu można określić mianem „comfort food”, jest więc smaczne i zdecydowanie poprawiające nastrój Wszystko przygotowywane jest na miejscu, ze świeżych, wysokiej jakości, regionalnych produktów.

Do każdego z dań podpowiadamy, jaki styl piwa będzie najlepiej dopasowany, podkreślający lub balansujący smaki. Menu (dania i przekąski) zmieniane jest kilka razy w roku, tak by pasowały do kalendarza i do aktualnej oferty piw Browaru. Menu lunchowe zmieniamy co tydzień, tak by stali bywalcy codziennie mogli zjeść coś nowego.

Wiele dodatków robimy na miejscu. Hand made. Musztardę gruboziarnistą, keczup z buraka, kiszone szparagi i rzodkiewki. Cieszą się taką popularnością, że zaczęliśmy sprzedawać je osobno. W słoikach! Wkrótce ruszymy z produkcją octu z brzeczki. Wszystkie te produkty można dostać w Concepcie Stu Mostów, na wprost Browaru.