CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?

ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?

Zwiedzanie

Dobre miejsce by zrozumieć dlaczego rzemieślnicze piwo podbija świat

Dobiega końca rozbudowa Browaru. Zrealizowaliśmy bardzo kompleksowy program inwestycji w jakość. Na wszystkich etapach, od ziarna po pakowanie. Warto to zobaczyć. Na Evenea sukcesywnie uruchamiamy kolejne terminy listopadowe i niebawem październikowe. Rezerwacja na https://evenea.pl/organizator/browar-stu-mostow- 162570

Zapraszamy na wycieczkę po Browarze Stu Mostów. Oprowadzamy w soboty o godzinie 16:00. Maksymalna liczba osób to na chwilę obecną 15. Opłata 10 zł. W ramach opłaty degustacja po zakończeniu zwiedzania. Czas trwania samego zwiedzania to godzina.

Pokazujemy różnice pomiędzy produkcją rzemieślniczą (kraftową) i tą masową, w dużych browarach oraz technologicznie rozwiązania, które wykorzystują najbardziej renomowane browary na świecie. Pokazujemy cały proces produkcji, od ziarna, 4- walcowego śrutownika i tego jak śruta słodowa trafia do warzelni, po pakowanie. Kolejne inwestycje sprawiły, że dysponujemy niespotykanym w tej klasie browarów wachlarzem technologicznym. Pierwszy w Polsce HopGun – opatentowany przez BrauKon system do chmielenia piwa na zimno, tzw. „dry hopping”, nowoczesna wirówka oraz pierwszy nowy monoblok w polskim krafcie, który zautomatyzował butelkowanie – to tylko część atrakcji.

Co można zobaczyć? Pierwszy w Polsce HopGun – opatentowany przez BrauKon system do chmielenia piwa na zimno, tzw. „dry hopping”, nowoczesna wirówka oraz pierwszy nowy monoblok w polskim krafcie, który zautomatyzował butelkowanie. To co widać dość swobodnie to nowe zbiorniki, w rozmiarach od 20 do 60 hl. Pozwalają nam oferować większą ilość piw, różnorodnych, w tym samy czasie. Małe zbiorniki wzbogaciły również nasz Barrel Aging Program. Browar zapewnia stałą dostępności core’owych piw 30 km od komina. To rewolucja w ofercie kraftowych browarów. Istotniejsza niż fakt, że nasza produkcja w roku 2017 wzrosła ponad 2-krotnie. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych, chcemy to wszystko pokazać.

Piwo rzemieślnicze jest wizytówką WRCLW. Zwiedzanie browaru nie raz polecała Gazeta Wyborcza. „Widok monumentalnej warzelni i znajdującej się nad nią antresoli jest naprawdę wyjątkowy. By objąć wzrokiem wysokie tanki leżakowo-fermentacyjnymi trzeba zadrzeć głowę. To rzecz w Polsce unikalna, gdy browar tej wielkości prowadzi wyszynk na miejscu!” Otwarty pub sprawia, że swobodnie obserwować można cały proces warzenia. Zapraszamy!

Grupy zorganizowane i touroperatorów prosimy od rezerwacje z wyprzedzeniem pod numerem +48 501 822 305.

Najbliższe terminy



 

 

 

„Browar jest wyjątkowy w skali Polski z różnych względów. Warzelnia BrauKon to estetyczne cudo. Chyba po raz pierwszy oglądając warzelnię miałem wrażenie obcowania z wyrobem wręcz ekskluzywnym, z najwyższej półki. Idealne wykończenie, perfekcyjna estetyka. Po prostu towar luksusowy. Kraftowe Ferrari” – Michał Docent Maranda, Polskie Minibrowary, przełom 2014/2015. Dziś podnosimy poprzeczkę. Zapraszamy by zobaczyć niespotykany w tej klasie browarów wachlarz technologiczny.

Więcej o zrealizowanych inwestycjach na http://bit.ly/inwestycje2017

Film o początkach Browaru – www.youtube.com/watch?v=SDrC3-vns4w
Pierwsze wrażenia naszych gości – www.youtube.com/watch?v=6Dff00GxLT0
Więcej o różnicach pomiędzy piwem rzemieślniczym a przemysłowym http://100mostow.pl/blog/2015/04/03/piwo-symbolem/

 

NEWSLETTER

ZAPISZ SIĘ DO NASZEGO NEWSLETTERA I BĄDŹ NA BIEŻĄCO

-
mautic is open source marketing automation