CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?

ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?

Zwiedzanie

Najlepsze miejsce by zrozumieć dlaczego rzemieśliczne piwo podbija świat

Pokazujemy różnice pomiędzy produkcją rzemieślniczą (kraftową) i tą masową, w dużych browarach oraz technologicznie rozwiązania, które wykorzystują najbardziej renomowane browary rzemieślnicze na świecie. W klasie browarów mamy we WRCLW najbardziej innowacyjny sprzęt na świecie. Nie przypadkiem zaraz po otwarciu browar określono mianem kraftowego Ferrari. Pokazujemy w szczegółach proces produkcji, to jak każdy etap wpływa na jakość piwa. Od 4-walcowego śrutownika i tego jak śruta słodowa trafia do warzelni po stacje mycia, dzięki której utrzymujemy najwyższą czystość i higienę w Browarze.

Zwiedzanie ma stałe pory:

Jaka jest różnica pomiędzy wtorkami a sobotami? Podczas samego zwiedzania skupiamy się nad tym by każdy wyszedł ze świadomością, że walczymy jak Dawid z Goliatem i na czym polega różnica między podejściem rzemieślniczym a przemysłowym. To niweluje różnice. Dużo też zależy uczestników. Jeśli we wtorek kogoś zaintryguje zapach nowofalowych chmieli to nie sugerujemy, że sobota byłaby lepszym dniem na pytanie o nie 🙂 Różnica na pewno jest w tym co zaraz po zwiedzaniu. We wtorek jest trochę luźniej i „po” jest sposobność by usiąść i porozmawiać o piwach przy piwie. Goście często biorą „deskę” małych piw, tak by poznać więcej gatunków. Marka WRCLW kapitalnie nadaje się by zapraszać do takich degustacji. Jej wielkim zadaniem jest wzmocnienie naszej tożsamości i świadomości smaku. Tak ją rozwijamy, tak widzimy jej rolę. Natomiast w sobotę goście przychodzą zwykle większą grupą. Nastawieni są na rozmowę w gronie przyjaciół i dobrą zabawę. Po zwiedzaniu idą jak po ogień. Stąd SALAMADER 😉

Zapraszamy! Otwarty pub sprawia, że codziennie obserwować można cały proces warzenia. Grupy zorganizowane i touroperatorów prosimy od rezerwacje z wyprzedzeniem pod numerem +48 501 822 305

 

Najbliższe terminy



 

 

 

Piwo rzemieślnicze jest wizytówką WRCLW. Zwiedzanie browaru nie raz polecała Gazeta Wyborcza. „Widok monumentalnej warzelni i znajdującej się nad nią antresoli jest naprawdę wyjątkowy. By objąć wzrokiem wysokie tanki leżakowofermentacyjnymi trzeba zadrzeć głowę. To rzecz w Polsce unikalna, gdy browar tej wielkości prowadzi wyszynk na miejscu!”

„Browar jest wyjątkowy w skali Polski z różnych względów. Warzelnia BrauKon to estetyczne cudo. Chyba po raz pierwszy oglądając warzelnię miałem wrażenie obcowania z wyrobem wręcz ekskluzywnym, z najwyższej półki. Idealne wykończenie, perfekcyjna estetyka. Po prostu towar luksusowy. Kraftowe Ferrari” – Michała Docenta Marandy, z PolskieMinibrowary.pl Tomasz Kopyra zaprosił do Browaru Stu Mostów zagranicznych blogerów, którzy przyjechali do WRCLW na 6. Festiwal Dobrego Piwa. Filmowa relacja zaczyna się od słów „są pod wyrażeniem, jak zobaczyli to wszystko w środku”. To trzeba zobaczyć!

 

NEWSLETTER

ZAPISZ SIĘ DO NASZEGO NEWSLETTERA I BĄDŹ NA BIEŻĄCO

-
mautic is open source marketing automation