WRCLW Coffee Imperial Stout NITROPrzymiotnik „Imperialny” odnosi się do nadzwyczajnego ekstraktu i mocy piwa – co prawda zakres jest dość szeroki, ale to właśnie te wysoce ekstraktywne, ekstremalne wersje tego stylu przyprawiają o szybsze bicie serca każdego miłośnika piwa.
|
WRCLW Tonka Vanilla and Chocolate Baltic Porter NitroDo długo wylażakowanego, ciemnego piwa dolnej fermentacji, o mocnej podbudowie słodowej i z łagodnymi nutami ciemnych słodów, dodaliśmy bardzo aromatycznych dodatków – kakao, laski wanilii i fasolę tonkę.
|
WRCLW Baltic Porter NITROPiwo ciemne, dolnej fermentacji, wyjątkowo długo fermentowane i leżakowane – bo właśnie takie portery bałtyckie są najlepsze. Z solidną podbudową słodową, delikatnym aromatem ciemnych słodów – podobny do wafli w czekoladzie.
|
Salamander Oatmeal Chocolate Milk Stout NitroSłodki stout, często nazywany mianem „Cream stout” jest nieprzejrzyście czarny. Słodowe nuty czekolady, karmelu i kawy są tutaj dominujące i pojawiają się również w smaku.
|
WRCLW Imperial Stout NITROUzyskanie tak wysokiego ekstraktu jest nie lada wyzwaniem w każdym browarze. Przy takiej gęstości brzeczki nastawnej (30% ekstraktu!) bardzo spada wydajność procesu. Sprzęt i umiejętności piwowara są wystawione na najcięższą próbę.
|
WRCLW Barley Wine NITRO Rum B.A. 2018Barley Wine należy do najmocniejszych rodzajów piwa, znany jest z bogactwa aromatów słodowych – karmelowych, biszkoptowych i miodowych. Z czasem zyskuje nut rodzynek i suszonych fig. Leżakowanie w dębowych beczkach po rumie z Belize wzbogaca bukiet o zapachy wanilii, kokosa, cynamonu i rzecz jasna – rumu. Nasycanie azotem w specjalnej technologii wpływa na aksamitną teksturę. Aby w pełni cieszyć się piwem jak z brytyjskiego pubu, serwuj w odpowiedni sposób
|
WRCLW Imperial Stout NITRO Bourbon B.A. 2018Najmocniejsze i najgęstsze piwo Browaru Stu Mostów. Czarne, nieprzejrzyste, warzone z największą ilością ciemnych i palonych słodów.
|