Dofinansowane ze środków Unii Europejskiej

CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?

ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?

WRCLW Fest Lagerbier

WRCLW Fest Lagerbier

Klasyczne piwo pite na każdym niemieckim Volkfest, od słynnego na całym świecie Oktoberfest po setki małych wiosennych, letnich i jesiennych festiwali miejskich na południu Niemiec. Warzone w prawdziwie tradycyjnym stylu, ze 100 % wykorzystaniem niemieckich surowców i naszej lokalnej wrocławskiej wody.

Zacierane w sposób dekokcyjny, aby uzyskać przyjemny słodowy posmak i przefermentowane na zimno drożdżami z jednego z naszych ulubionych browarów w Monachium. Lagerowane przez 7 tygodni w ujemnych temperaturach, aby uzyskać unikalną rześkość.

Naturalnie gazowane, jak każde z naszych piw – najlepiej smakuje pite w większych objętościach (1 litr) i otoczeniu bliskich znajomych.

 

WRCLW Fest Lagerbier

Tradycyjna, ale jednocześnie świeża interpretacja klasycznego bawarskiego piwa Lagerbier. Nie tak ciemne jak kiedyś, ale nie brak mu słodowego smaku i porządnej dawki szlachetnych, niemieckich chmieli. W przeszłości piwo to warzone było z okazji wesel, a w teraźniejszości, aby rozjaśniać swoim tradycyjnym piwnym smakiem Wasz wolny czas spędzany w gronie bliskich!

Styl

Tradycyjna, ale jednocześnie świeża interpretacja klasycznego bawarskiego piwa Lagerbier. Nie tak ciemna jak kiedyś, ale wciąż pełna słodowego smaku i porządnej dawki szlachetnych, niemieckich chmieli. Warzony w przeszłości z okazji wesel, a w teraźniejszości, aby rozjaśniać swoim tradycyjnym piwnym smakiem Wasz wolny czas!

Słód:

Użyliśmy jedynie klasycznych, niemieckich słodów – pilzneńskiego i monachijskiego.

Chmiele:

Wykorzystaliśmy szlachetne niemieckie odmiany: Hallertauer Magnum, Hersbrucker i Tettnanger Tettnang. Idealna mieszanka kontynentalnych klasyków!

  • Styl: Festbier 
  • Parametry:
    • Ekstrakt: 13,7 %
    • Alkohol: 5,8 %
    • IBU: 26
  • Składniki:
    • Słód: jęczmienny: pilsneński i monachijski
    • Chmiel: Hallertauer Magnum, Hersbrucker i Tettnanger Tettnang
    • Drożdże: typu Lager pochodzące z browaru w Monachium.
  • Wygląd: jak wczesna jesień – złoty kolor, puszysta, biała i długotrwała piana z drobnymi bąbelkami.
  • Aromaty: skórka z chleba, świeżo skoszona trawa, klasyczna niska zawartość siarki, szlachetne nuty kwiatowo-ziołowe pochodzące od niemieckich chmieli
  • Odczucie w ustach:
    • Rześkie, odświeżające i pełne. Umiarkowane nasycenie
  • Temperatura serwowania: 8-10°C
  • Szkło: Stein o obj. 1 l., Stu Mostów Willy Glass.
  • Foodpairing: pieczona wieprzowina, kurczak i jesienne warzywa okopowe, maultaschen, grillowana kiełbasa.