Klasyczne piwo pite na każdym niemieckim Volkfest, od słynnego na całym świecie Oktoberfest po setki małych wiosennych, letnich i jesiennych festiwali miejskich na południu Niemiec. Warzone w prawdziwie tradycyjnym stylu, ze 100 % wykorzystaniem niemieckich surowców i naszej lokalnej wrocławskiej wody.
Zacierane w sposób dekokcyjny, aby uzyskać przyjemny słodowy posmak i przefermentowane na zimno drożdżami z jednego z naszych ulubionych browarów w Monachium. Lagerowane przez 7 tygodni w ujemnych temperaturach, aby uzyskać unikalną rześkość.
Naturalnie gazowane, jak każde z naszych piw – najlepiej smakuje pite w większych objętościach (1 litr) i otoczeniu bliskich znajomych.
WRCLW Fest LagerbierTradycyjna, ale jednocześnie świeża interpretacja klasycznego bawarskiego piwa Lagerbier. Nie tak ciemne jak kiedyś, ale nie brak mu słodowego smaku i porządnej dawki szlachetnych, niemieckich chmieli. W przeszłości piwo to warzone było z okazji wesel, a w teraźniejszości, aby rozjaśniać swoim tradycyjnym piwnym smakiem Wasz wolny czas spędzany w gronie bliskich! |
Styl
Tradycyjna, ale jednocześnie świeża interpretacja klasycznego bawarskiego piwa Lagerbier. Nie tak ciemna jak kiedyś, ale wciąż pełna słodowego smaku i porządnej dawki szlachetnych, niemieckich chmieli. Warzony w przeszłości z okazji wesel, a w teraźniejszości, aby rozjaśniać swoim tradycyjnym piwnym smakiem Wasz wolny czas!
Słód:
Użyliśmy jedynie klasycznych, niemieckich słodów – pilzneńskiego i monachijskiego.
Chmiele:
Wykorzystaliśmy szlachetne niemieckie odmiany: Hallertauer Magnum, Hersbrucker i Tettnanger Tettnang. Idealna mieszanka kontynentalnych klasyków!
- Styl: Festbier
- Parametry:
- Ekstrakt: 13,7 %
- Alkohol: 5,8 %
- IBU: 26
- Składniki:
- Słód: jęczmienny: pilsneński i monachijski
- Chmiel: Hallertauer Magnum, Hersbrucker i Tettnanger Tettnang
- Drożdże: typu Lager pochodzące z browaru w Monachium.
- Wygląd: jak wczesna jesień – złoty kolor, puszysta, biała i długotrwała piana z drobnymi bąbelkami.
- Aromaty: skórka z chleba, świeżo skoszona trawa, klasyczna niska zawartość siarki, szlachetne nuty kwiatowo-ziołowe pochodzące od niemieckich chmieli
- Odczucie w ustach:
- Rześkie, odświeżające i pełne. Umiarkowane nasycenie
- Temperatura serwowania: 8-10°C
- Szkło: Stein o obj. 1 l., Stu Mostów Willy Glass.
- Foodpairing: pieczona wieprzowina, kurczak i jesienne warzywa okopowe, maultaschen, grillowana kiełbasa.