Nowy design etykiet piw SALAMANDER niesie ze sobą ukrytą wartość. Odkryj ją poniżej i nie zawahaj się przed rozmową.
Identyfikacja
Jak tam świętujesz w granicach swojej bańki? Ja krążę po swoim kręgu kulturowym i odhaczam kalendarzowe okazje do pamięci o przeszłości. Nic specjalnego – głównie uczta, parada, taniec i śpiew. Ale co roku zauważam wyraźniej, że tradycja nie potrafi uchronić się od obcych naleciałości. Ba! Pojawiło się wiele nowych tradycji! Bać się czy krzewić?
Pielęgnacja
Zdaje mi się, że lubujemy się w tradycjach, bo zapewniają przewidywalność, sentyment i poczucie kontynuacji. Tradycyjny model, tradycyjny zwyczaj, tradycyjne myślenie – od zawsze na propsie. Czy sam nie staniesz w obronie tradycji? Zanim odpowiesz zawahaj się tylko czy powielanie zachowań przodków jest z założenia utrwalaniem jedynie dobrych praktyk…
Kreacja
Jest taki moment, kiedy nowe staje się tradycyjne. Na przykład epicka impreza prowokuje do powtórki w regularnych odstępach czasu. Na stałe wwierca się w harmonogram i zaczyna wszystko pod siebie ustawiać. Gdy kolejne edycje grubo potwierdzają zasadność jej ponawiania, a Ty pragniesz być jej nierozerwalną częścią – wiedz, że tak rodzi się Twoja ostoja.
#Porozmawiajmy #Tradycja #ZaSpotkanie #SALAMANDER!
W sam raz na halloweenowy weekend uwarzyliśmy jeden z klasycznych, sezonowych stylów piwa – w pełni jesienny Milkshake Ale z dodatkiem dyni, wanilii i kawy inspirowany smakiem Pumpkin Spice Latte!
SALAMANDER Pumpkin Spice Latte MilkshakeDo bazy piwa w stylu Milkshake dodaliśmy kawałki prażonej dyni, przyprawy i laski wanilli, a następnie kondycjonowaliśmy na ziarnach świeżo wypalonej kawy z lokalnej wrocławskiej palarni Czarny Deszcz. Idealne piwo na leniwe jesienne popołudnia i wieczory! Zobacz na: |
Słody/ekstrakt:
Klasyczna podstawa naszych piw w stylu Milkshake, czyli duża ilość płatków owsianych i słodu pszenicznego oraz cukier mleczny – laktoza, aby zbalansować odczucie w ustach i dodać piwu słodyczy.
Chmiele:
Dodaliśmy niewielką ilość chmielu, aby utrzymać wszystko w równowadze, ale nie jest on w tym piwie dominujący.
- Styl: Pumpkin spice latte milkshake (Pumpkin beer)
- Parametry:
- Ekstrakt: 18,0%
- Alkohol: 6,4%
- IBU: 18
- Składniki:
- Zasyp: słód jęczmienny, słód pszeniczny, płatki owsiane
- Chmiel: Columbus
- Drożdże: czysty i neutralny szczep Ale
- Wygląd: złota barwa, drobnopęcherzykową białą pianą
- Aromaty: świeżo palona kawa, cynamon, przyprawy, wanilia
- Odczucie w ustach:
- 1 – pełne
- 2 – gładkie
- 3 – soczkowy, chmielowy finisz
- Temperatura serwowania: 8-12⁰C
- Szkło: Sensoric, tulip, snifter
- Foodpairing:
- Dania: wątróbki drobiowe z marynowanymi plastrami dyni, chilli i kwaśną śmietaną, dyniowe chilli sin carne
- Ser: Fromage de Montagne de Savoie, Furiani
- Deser: sernik dyniowy z syropem klonowym i prażonymi pekanami, tarta z kremem dyniowym, polewą z białej czekolady i zestami z pomarańczy
Więcej informacji na temat idei stojącej na nowym designem marki SALAMANDER poznacie tutaj. Natomiast założenia kampanii PUSZKA 2.0, w wyniku której piwa linii SALAMANDER będą pojawiać się w tym właśnie opakowaniu znajdziecie tutaj.