Dofinansowane ze środków Unii Europejskiej

CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?

ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?

NEIPA Strata, Citra, Mosaic & Sabro

SALAMANDER New England IPA Strata, Citra, Mosaic & Sabro

Nowy design etykiet piw SALAMANDER niesie ze sobą ukrytą wartość. Odkryj ją poniżej i nie zawahaj się przed rozmową.

Bez ściemy

Przepraszam, zawiesiłem się. Łapałem właśnie myśli, które normalnie poszłyby na zmarnowanie. Po co? Wrzucam je do specjalnej szufladki w mojej głowie, a gdy szukam inspiracji – wyjmuję. Zwykle nadal są całkiem świeże i bardzo chętne do współpracy. Każda uważa się za genialną, ale wierz mi, potrafią nieźle ściemniać.

Bez resztki

No właśnie – lodówka. Dziwna przestrzeń, którą wypełnia obojętny chłód a włada przerywana Twoją dłonią ciemność. W tych nieprzyjaznych warunkach hibernujemy pokarm i płyny, aby spożyć później lub schłodzić do optymalnej temperatury wypicia. Najtragiczniejsze w tym wszystkim są resztki. Marnieją. Bądź człowiekiem – ratuj resztki.

Zero Waste

Stop! Nie wyrzucaj. Wiem, że ten jeden śmieć więcej wydaje się dość niewinny, lecz jako ludzkość codziennie zwracamy do środowiska tony takich śmieci. Wywar na obierkach – sztos, drugie życie kartonu – szacun, zbierasz deszczówkę – jesteś gość, a jak segregujesz śmieci to już w ogóle zasłużyłeś by poczuć się jakbyś naprawdę ratował świat. Przesadzam? Nie. Uratować go mogą tylko Ty, ja i miliardy podobnych bohaterów spod znaku Zero Waste.

#Porozmawiajmy #ZeroWaste #ZaSpotkanie #SALAMANDER!

 

 

Salamander New England IPA Strata, Citra, Mosaic, Sabro

New England IPA to piwo mgliste i aksamitne, o głębokiej barwie i wyrazistym smaku. Najnowsza NEIPA swój niezwykły aromat zawdzięcza odmianom: Strata, Citra, Mosaic i Sabro. Przy okazji jej warzenia wypróbowaliśmy kilku nowych technik w procesie technologicznym, których efektem jest jasna, pełna i soczysta IPA wypełniona nutami ananasa, marakui i miodu z polnych kwiatów.

Zobacz na:

 

 

Słody/ekstrakt:

New England IPA powinno być soczyste! Zawdzięcza to nie tylko chmielom, ale też zacieraniu „na mętno” i specjalnemu zasypowi składającemu się głównie ze słodów jęczmiennych, z niewielkim udziałem słodu owsianego oraz płatków owsianych.  Pełna jasna baza, która stanowi idealne tło dla intensywnego aromatu chmielowego. 

Chmiele:

Warzona z udziałem jednego z najbardziej klasycznych połączeń chmielowych – Citra i Mosaic. Następnie podwójnie chmielona na zimno z dużą ilością odmiany Strata i odrobiną Sabro, aby nadać chmielowej pełni bez przytłaczania całości nadmierną ilością goryczki.

To piwo najlepiej smakuje świeże!

Tak intensywnie chmielone piwo smakuje obłędnie – szczególnie świeże! Aromat chmielowy z czasem ulega obniżeniu. Dlatego traktuj to piwo szczególnie troskliwie – trzymając je w ciemnym i bardzo chłodnym miejscu (lodówka będzie do tego dobrym rozwiązaniem) i nie czekaj – pij świeże! 

  • Styl: New England IPA
  • Parametry:
    • Ekstrakt: 16,0%
    • Alkohol: 6,5%
    • IBU: 30
  • Składniki:
  • Zasyp: słód jęczmienny i owsiany; płatki owsiane
  • Chmiel: Citra, Mosaic, Strata, Sabro
    • Drożdże: House Ale Yeast
    • Wygląd: Jasne, intensywnie zmętnione z drobnopęcherzykową białą pianą 
    • Aromaty: owoce tropikalne, miód z polnych kwiatów
  • Odczucie w ustach:
    • 1 – pełne
    • 2 – gładkie
    • 3 – soczkowy, chmielowy finisz
  • Temperatura serwowania: 8-12⁰C
  • Szkło: Sensoric, tulip, snifter
  • Foodpairing:
    • Dania: krewetki w piwnej tempurze z salsą mango-chilli i kolendrą, risotto z dynią, gorgonzolą, rozmarynem
    • Ser: Brique de Brebis, Roquefort, Brie, Stilton
    • Deser: sernik na zimno z kokosową panna cottą i mango w galaretce, ucierane ciasto cytrynowo-kokosowe z owocami marakui

Więcej informacji na temat idei stojącej na nowym designem marki SALAMANDER poznacie tutaj. Natomiast założenia kampanii PUSZKA 2.0, w wyniku której piwa linii SALAMANDER będą pojawiać się w tym właśnie opakowaniu znajdziecie tutaj.