Nowy design etykiet piw SALAMANDER niesie ze sobą ukrytą wartość. Odkryj ją poniżej i nie zawahaj się przed rozmową.
Bez ściemy
Przepraszam, zawiesiłem się. Łapałem właśnie myśli, które normalnie poszłyby na zmarnowanie. Po co? Wrzucam je do specjalnej szufladki w mojej głowie, a gdy szukam inspiracji – wyjmuję. Zwykle nadal są całkiem świeże i bardzo chętne do współpracy. Każda uważa się za genialną, ale wierz mi, potrafią nieźle ściemniać.
Bez resztki
No właśnie – lodówka. Dziwna przestrzeń, którą wypełnia obojętny chłód a włada przerywana Twoją dłonią ciemność. W tych nieprzyjaznych warunkach hibernujemy pokarm i płyny, aby spożyć później lub schłodzić do optymalnej temperatury wypicia. Najtragiczniejsze w tym wszystkim są resztki. Marnieją. Bądź człowiekiem – ratuj resztki.
Zero Waste
Stop! Nie wyrzucaj. Wiem, że ten jeden śmieć więcej wydaje się dość niewinny, lecz jako ludzkość codziennie zwracamy do środowiska tony takich śmieci. Wywar na obierkach – sztos, drugie życie kartonu – szacun, zbierasz deszczówkę – jesteś gość, a jak segregujesz śmieci to już w ogóle zasłużyłeś by poczuć się jakbyś naprawdę ratował świat. Przesadzam? Nie. Uratować go mogą tylko Ty, ja i miliardy podobnych bohaterów spod znaku Zero Waste.
#Porozmawiajmy #ZeroWaste #ZaSpotkanie #SALAMANDER!
Salamander New England IPA Strata, Citra, Mosaic, SabroNew England IPA to piwo mgliste i aksamitne, o głębokiej barwie i wyrazistym smaku. Najnowsza NEIPA swój niezwykły aromat zawdzięcza odmianom: Strata, Citra, Mosaic i Sabro. Przy okazji jej warzenia wypróbowaliśmy kilku nowych technik w procesie technologicznym, których efektem jest jasna, pełna i soczysta IPA wypełniona nutami ananasa, marakui i miodu z polnych kwiatów. Zobacz na: |
Słody/ekstrakt:
New England IPA powinno być soczyste! Zawdzięcza to nie tylko chmielom, ale też zacieraniu „na mętno” i specjalnemu zasypowi składającemu się głównie ze słodów jęczmiennych, z niewielkim udziałem słodu owsianego oraz płatków owsianych. Pełna jasna baza, która stanowi idealne tło dla intensywnego aromatu chmielowego.
Chmiele:
Warzona z udziałem jednego z najbardziej klasycznych połączeń chmielowych – Citra i Mosaic. Następnie podwójnie chmielona na zimno z dużą ilością odmiany Strata i odrobiną Sabro, aby nadać chmielowej pełni bez przytłaczania całości nadmierną ilością goryczki.
To piwo najlepiej smakuje świeże!
Tak intensywnie chmielone piwo smakuje obłędnie – szczególnie świeże! Aromat chmielowy z czasem ulega obniżeniu. Dlatego traktuj to piwo szczególnie troskliwie – trzymając je w ciemnym i bardzo chłodnym miejscu (lodówka będzie do tego dobrym rozwiązaniem) i nie czekaj – pij świeże!
- Styl: New England IPA
- Parametry:
- Ekstrakt: 16,0%
- Alkohol: 6,5%
- IBU: 30
- Składniki:
- Zasyp: słód jęczmienny i owsiany; płatki owsiane
- Chmiel: Citra, Mosaic, Strata, Sabro
- Drożdże: House Ale Yeast
- Wygląd: Jasne, intensywnie zmętnione z drobnopęcherzykową białą pianą
- Aromaty: owoce tropikalne, miód z polnych kwiatów
- Odczucie w ustach:
- 1 – pełne
- 2 – gładkie
- 3 – soczkowy, chmielowy finisz
- Temperatura serwowania: 8-12⁰C
- Szkło: Sensoric, tulip, snifter
- Foodpairing:
- Dania: krewetki w piwnej tempurze z salsą mango-chilli i kolendrą, risotto z dynią, gorgonzolą, rozmarynem
- Ser: Brique de Brebis, Roquefort, Brie, Stilton
- Deser: sernik na zimno z kokosową panna cottą i mango w galaretce, ucierane ciasto cytrynowo-kokosowe z owocami marakui
Więcej informacji na temat idei stojącej na nowym designem marki SALAMANDER poznacie tutaj. Natomiast założenia kampanii PUSZKA 2.0, w wyniku której piwa linii SALAMANDER będą pojawiać się w tym właśnie opakowaniu znajdziecie tutaj.