Dofinansowane ze środków Unii Europejskiej

CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?

ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?

Märzen Lagerbier

Piwa sezonowe inspirowane są aktualną porą roku i stworzone po to, aby towarzyszyć Wam zarówno podczas śnieżnych zimowych wieczorów jak i ciepłych, letnich zachodów słońca.

Właśnie taki jest nasz Märzen Lagerbier stworzony po to, aby towarzyszyć Wam w trakcie wczesnowiosennych dni. Idealny na piwne pożegnanie zimy i przywitanie wiosny! Świetnie sprawdzi się zarówno po dniu spędzonym na wycieczce rowerze, pieszej wędrówce lub… przy okazji pierwszego w tym sezonie ogniska ze znajomymi.

Uwarzyliśmy go jako ostatnią warkę w 2020 roku z wykorzystaniem najwyższej jakości niemieckich słodów, odrobiną równie niemieckiego chmielu i naszego domowego szczepu drożdży Lagerbier. Fermentowany i leżakowany na zimno przez ponad 6 tygodni o mocnej podbudowie słodowej zbalansowanej dodatkiem chmielu.

Märzen Lagerbier

𝙈ä𝙧𝚣𝙚𝙣 L𝙖𝙜g𝕖𝕣bᵢₑ𝐫 to klasyczny styl piwny, który pozwoli Wam wejść piwnie w nowy, wczesnowiosenny sezon i rozkoszować coraz dłuższymi (i cieplejszymi!) dniami. Świetnie sprawdzi się zarówno po dniu spędzonym na wycieczce rowerowej, pieszej wędrówce jak i… przy okazji pierwszego w tym sezonie ogniska ze znajomymi.

Styl

Klasyczne, oldschoolowe piwo Marzen. Bardziej słodowy, nieco ciemniejszy i bardziej złożony niż klasyczny Fest lagerbier – idealny na piwne pożegnanie z zimą i otwarcie sezonu wiosennego!

Słód:

Nasze najlepsze słody pilzneńskie, wiedeńskie i monachijskie z domieszką specjalnych niemieckich słodów.

Chmiele:

Nasz ulubiony Tettnanger Tettnang i Hallertaur Saphir.

  • Styl: Märzen Lagerbier 
  • Parametry:
    • Ekstrakt: 13,6 %
    • Alkohol: 5,5 %
    • IBU: 22
  • Składniki:
    • Słód: jęczmienny: pilzneński i monachijski, wybrane słody specjalne średnio palone
    • Chmiel: Tettnanger Tettnang i Hallertauer Saphir
    • Drożdże: domowe drożdże typu lager
  • Wygląd: ciemno-miedziany / brązowy z długotrwałą białą piana
  • Aromaty: bogaty, lekko ziołowy z nutami karmelu i odrobiną siarki.
  • Odczucie w ustach:
    • kremowe i gładkie, wysycenie średnie do wysokiego.
  • Temperatura serwowania: 8-10°C
  • Szkło: Stu Mostów Willy / kufel Fest Lagerbier