Polska jest najdynamiczniej rozwijającym się krajem Nowej Europy. Craft kwitnie. W 2015 uwarzono w Polsce 1164 nowe piwa, w 271 stylach. Powstało 57 nowch browarów rzemieślniczych. Najwięcej we Wrocławiu. Jesteśmy rajem dla piwa rzemieślniczego. Mamy wielkie tradycje i kreatywność jako narodową cechę. Nie mamy ograniczeń takich jaki jak Niemieckie Prawo Czystości. Z Wrocławia bliżej jest do Berlina i do Pragi niż do Warszawy. Dlatego piwowarzy chętnie przyjeżdżają do nas by warzyć piwo.
WRCLW SchopsNajlepszy Smak Dolnego Śląska 2017
|
Rye RIS Bourbon Barrel AgedWRCLW Rye RIS Bourbon Barrel Aged – najlepszy Imperialny Stout w Polsce. Złoty medal w kategorii Imperialny Stout / Porter. Konkurs Piw Rzemieślniczych KPR, listopad 2016
|
WRCLW Roggenbier– WRCLW Roggenbier – brązowy medal w kategorii Piwo Żytnie. Konkurs Piw Rzemieślniczych KPR, listopad 2016
|
SALAMANDER Black IPA– SALAMANDER Black IPA – najlepsza Black IPA w Polsce. Złoty medal w kategorii Black IPA / Cascadian Dark Ale. Konkurs Piw Rzemieślniczych KPR, listopad 2016
|
Salamander Hoppy Violet Potato Lager
– SALAMANDER Hoppy Violet Potato Lager – srebrny medal na Brussels Beer Challenge 2015. Pierwszy dla Polski medal w tym międzynarodowym konkursie. |