Dofinansowane ze środków Unii Europejskiej

CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?

ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?

Wielkanoc

23/03

Rzemieślniczy Concept
Stu Mostów w czasie
Wielkanocy 2018

Czy masz Concept na święta?

No to masz. Pasztet z warzyw korzennych i młóta. Pasztet wołowy, wyrabiany z mięsa, które już wyrezonowało. Sos tatarski z kaparami, na naszej musztardzie i naszym majonezie. Do tego chleb żytni z tartym chrzanem i biała kiełbasa z naszym pesto majerankowym – świetna na świąteczne śniadanie, ale też do piwa. Wszystko naturalne, świeże, aromatyczne. Każdy z tych produktów można zamówić jako osobny produkt lub skorzystać z oferty zestawów świątecznych, przygotowywanych na miejscu. Polecamy jak najszybciej składać zamówienia na nasze artykuły, oferta jest limitowana. Zamówienia zbieramy do 26/03 – do poniedziałku! Mailowo: concept@100mostow.pl

Tradycyjne polskie jedzenie w awangardowym formacie promocyjnym

Michał Czekajło, szef kuchni Browaru i Conceptu Stu Mostów będzie za Zamku Ujazdowskim w Warszawie współtworzył wyjątkową kolację przygotowaną z niedocenianych na co dzień w kuchni składników. Wszystko w ramach festiwalu Nowe Epifanie, 27/02. Kuratorem wydarzania jest Monika Kucia, promotor tego co najlepsze w polskiej kuchni, zawsze w nietuzinkowej, zwykle performatynwej formie. Michał zaprezentuję specjalnie przygotowane dania na bazie produktów ubocznych produkcji piwa w rzemieślniczym browarze. Będą chleb, ciastka z młóta, zupa z chleba, napój z serwatki, solone obierki z warzyw i galareta. Więcej o tym wyjątkowym projekcie na https://100mostow.pl/blog/2018/01/19/zero-waste

Promujemy kulturę piwa i naszą tożsamość kulinarną

Tożsamość WRCLW, Dolnego Śląska i Polski. Wszędzie tam gdzie jesteśmy piwowarstwo rzemieślnicze staje się częścią szerszej dyskusji na temat smaku. Wspieramy i integrujemy środowiska piwowarów i producentów lokalnej żywności. Już dziś zapraszamy do WRCLW na Beer Geek Madness i polskohiszpański weekend! W piątek 6 kwietnia w ramach Polsko-Hiszpańskiego Piwnego Mostu po raz pierwszy w historii polskiego kraftu kooperować będziemy kulinarnie. Partnerem galicyjskie MALTE. Więcej o Piwnych Mostach, 2017 – https://100mostow.pl/piwnemosty