W Browarze Stu Mostów będziemy warzyć piwo opierając się na tradycyjnych recepturach – piwo autentyczne, naturalne. Wiemy, to wymaga pracy i cierpliwości, ale nie widzimy innej drogi. Razem z nami maszeruje piwowar Grzegorz Ickiewicz, z którym tworzymy nasz wrocławski rzemieślniczy browar.
Nasz zespół właśnie powstaje. Poszukujemy osób, które nie obawiają się iść pod prąd, wbrew utartym ścieżkom, lecz kierują się głosem serca, który pcha w stronę prawdziwego, pełnego emocji życia. Nie obawiamy się przy tym eksperymentować, by osiągnąć niezwykły efekt, czyli piwo z charakterem.
Do ekipy Browaru Stu Mostów dołączył Grzegorz Ickiewicz. To wykształcony na Akademii Rolniczej technolog żywności, który specjalizuje się w technologii przemysłów fermentacyjnych. Co tu dużo mówić – po prostu uwielbia warzyć piwo i jest w tym mistrzem. – Jestem wrocławianinem od urodzenia i czuję silny związek z miastem. Brakowało mi tutaj browaru z prawdziwego zdarzenia – mówi Grzegorz Ickiewicz. – Kiedy nadarzyła się możliwość współtworzenia we Wrocławiu rzemieślniczego browaru, poczułem, że to jest właśnie moje miejsce. Przeważyła pasja i świadomość, że zbiera się tu wyjątkowy zespół.
Pierwsze szlify zdobywał podczas praktyk technologicznych w browarze w Namysłowie oraz w słodowni Soufflet w Poznaniu. Później piął się po drabinie piwowarskiej kariery w browarze Konstancin, a przez ostatnie dwa lata tworzył receptury i nadzorował produkcję w browarze Lwówek.
Ale świat to czasem za mało! Dlatego razem z Grzegorzem, w oparciu o sprawdzone tradycje, autorskie receptury i z wykorzystaniem najnowocześniejszego sprzętu oraz rozwiązań, będziemy warzyli prawdziwe piwo.- Właśnie pracujemy nad recepturami pierwszych piw, które będą gotowe jesienią na otwarcie Browaru Stu Mostów. Część rzeczy mam już rozpisane. Założenia będą zweryfikowane podczas gotowania próbnych warek – mówi Grzegorz Ickiewicz.
Pierwsze piwo Browaru Stu Mostów spróbujemy razem jesienią, kiedy otworzymy to jedyne w swoim rodzaju miejsce. Już dzisiaj serdecznie Was zapraszamy!