Uwarzone we współpracy z jednymi z naszych ulubionych ludzi w branży – ekipą Finback Brewery z Queens, NYC, oraz z dodatkiem jednych z naszych ulubionych chmieli dostarczonych przez Crosby Hops.
Bazę pod intensywne chmielenie stworzyliśmy dzięki mieszance słodów Pale, Pilsner i puszystych płatków owsianych. Dodaliśmy do niej wspaniałe odmiany Cashmere, Idaho 7 i Azacca – zarówno w kotle jak i na zimno. W ten właśnie sposób powstała ta miękka, soczysta i niesamowicie pyszna Double IPA!
Jest to również drugie piwo fermentowane według naszego domowego protokołu fermentacji „Secret sauce”. Drożdżowe nuty owoców pestkowych i gumy balonowej doskonale łączą się z owocowymi i lekko wilgotnymi nutami chmielu. Pomyśl o sorbecie truskawkowym, cytrynie meyer, pomarańczowych gumisiach i aromatach z gatunku „dank” zamkniętych w puszce i daj się ponieść magii degustacji!
ART+44 New England Double IPAMiękkie, soczyste i niesamowicie smaczne Double IPA wypełnione sorbetem truskawkowym, cytryną meyer, pomarańczowymi gumijagodami i nutami ziołowymi. Warzone we współpracy z jednymi z naszych ulubionych ludzi w branży – zespołem Finback Brewery z Queens w Nowym Jorku, oraz z dodatkiem jednych z naszych ulubionych chmieli w piwnej grze, dostarczonych przez Crosby hops.
|
Słody/ekstrakt:
Proste, ale skuteczne. Mieszanka słodów pilsner i pale ale oraz garść płatków owsianych.
Chmiele:
Blend odmian Cashmere, Idaho 7 i Azacca z Crosby Kops, które stworzyły wspólnie lepką, żywiczną mieszankę chmielową.
To piwo najlepiej smakuje świeże!
Tak intensywnie chmielone piwo smakuje obłędnie – szczególnie świeże! Aromat chmielowy z czasem ulega obniżeniu. Dlatego traktuj to piwo szczególnie troskliwie – trzymając je w ciemnym i bardzo chłodnym miejscu (lodówka będzie do tego dobrym rozwiązaniem) i nie czekaj – pij świeże!
- Styl: New England DIPA
- Parametry:
- Ekstrakt: 17,4%
- Alkohol: 7,5%
- IBU: 25
- Składniki:
- Zasyp: Słód pilzneński, Słód jasny, płatki owsiane
- Chmiel: Cashmere, Idaho 7, Azacca
- Drożdże: Secret Sauce protocol
- Wygląd: mgliste, pomarańczowe zwieńczone ładną białą pianą.
- Aromaty: marmolada pomarańczowa, marakuja, liczi, kwiat czarnego bzu
- Odczucie w ustach:
- 1 – soczyste
- 2 – chmielowe
- 3 – gładkie
- Temperatura serwowania: 10-12⁰C
- Szkło: Sensoric, tulip, snifter
- Foodpairing:
- Dania: tacos z szarpaną wieprzowiną, lime & chilli majo i kolendrą, schab smażony z masłem cytrynowo – ziołowym, burger z grillowanym wędzonym serem i chutneyem tropikalnym na bazie mango
- Sery: Roquefort, dojrzały Cheddar, Lazur
- Desery: crumble z laską wanilii i kwaśnymi owocami i lodami tajskimi