Dofinansowane ze środków Unii Europejskiej

CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?

ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?

UNTAMED

Double Berliner Weisse Raspberry | Blackberry Vanilla

Podwójnie ekstraktywna, podwójnie owocowa i kwaśna berlińska pszenica. Soczysta i zdecydowanie pełniejsza wersja klasycznego niskoalkoholowego stylu Berliner Weisse. Wypełniona po brzegi aromatem polskich malin i jeżyn. Bez dodatku laktozy!

Piwo wyraziste, intensywnie owocowe i maksymalnie orzeźwiające – idealne na ciepłe, wiosenne dni!

 

 

Untamed Double Berliner Weisse Raspberry | Blackberry | Vanilla

Untamed to nasz nowy DBW (Double Berliner Weisse) kondycjonowany na ogromnych ilościach
malin i jeżyn oraz naszych ulubionych ziaren wanilii prosto z Madagaskaru. Gęste, słodko-kwaśne, pełne jagodowej dobroci i uzupełnione ilością wanilii wystarczającej, abyś mógł ją poczuć, ale bez przekraczania granicy „pastry”.

 

Słody / ekstrakt:

Prosta, ale puszysta baza słodowa stworzona z mieszanki słodu jęczmiennego i pszenicznego oraz płatków owsianych.

Chmiel:

Użyliśmy odrobiny niemieckiego chmielu Hersbrucker.

Bakterie:
To piwo zostało zakwaszone w kotle naszym domowym szczepem Lactobacilus. Pozwoliliśmy bakteriom pracować przez noc, aby obniżyć ostateczne pH piwa tuż przed gotowaniem.

Dodatki:
Ogromne ilości przecierów malinowych i jeżynowych. W zawiesinie pozostawiliśmy nieco
więcej owoców niż w naszych standardowych Berliner Weisse, aby zachować nieco więcej gęstego i gładkiego ciała.

Wanilia:
leżakowanie z najlepszej jakości ziarnami wanilii z Madagaskaru dopełnia deserowego charakteru tego piwa, zwiększając nieco odczucie słodyczy i dobrze łącząc się z jego owocowym charakterem.

  • Styl: Double Berliner Weisse
  • Parametry:
    • Ekstrakt: 18,0%
    • Alkohol: 6,0%
    • IBU: 10
  • Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, płatki owsiane, chmiel, drożdże
  • Zasyp: słód: jęczmienny, pszeniczny; płatki owsiane
  • Chmiel: Hersbrucker
    • Drożdże: House Ale Strain
    • Wygląd: jasny, różowy kolor zwieńczony długo utrzymującą się pianą.
    • Aromaty: intensywne aromaty owoców jagodowych z nutą wanilii w tle. Czysta, mleczna kwasowość.
  • Odczucie w ustach:
    • 1 – pełny
    • 2 – czyste, kwasowe
    • 3 – słodki/mleczny finisz
  • Temperatura serwowania: 9-12⁰C
  • Szkło: Snhaker, Ale Glass
  • Foodpairing:
    • Dania: bułeczki maślane z serem halloumi i sosem chutney z malin i chilli
    • Ser: z kwaśnego mleka – czerwony ser maziowy, Bauer-Hendkase, harceński, ołomuniecki
    • Deser: panna cotta z borówkami i malinową frużeliną