Nowy design etykiet piw SALAMANDER niesie ze sobą ukrytą wartość. Odkryj ją poniżej i nie zawahaj się przed rozmową.
Osłanianie
Witaj Partnerze. Wybacz oficjalny ton, ale partnerstwo to chyba mój ulubiony rodzaj relacji. Równość, wzajemność, zrozumienie – wartości równie kuszące, co wymagające. Choć niejeden raz się już przejechałem na deklaracjach, to znacznie częściej znajdowałem wsparcie. Bo taka to zależność. Gdy Ty nacierasz frontem – ja osłaniam tyły.
Deal?
Wiadomo, co się liczy w biznesie. Kasa, kontakty i klienci. Czy wiadomo jednak, co liczy się bardziej? Wiadomo, gdy się wie, co znaczy partner w interesach. Ty robisz to, co umiesz najlepiej i ja temu ufam, a Ty ufasz, że i ja dokładam wszelkich starań. A gdy przychodzi kryzys – nie odwracamy się od siebie. I nie ma deal’a, którego byśmy odpowiednio nie poświętowali. Deal?
Sztuka wyrzeczeń
Jak natura z postępem, tradycja z nowoczesnością i ochota na nocny fast food z (przecież) zdrowym rozsądkiem. Dobrze zgadujesz – to trudne partnerstwa przeciwstawnych biegunów. Żadne nie ustąpi, chyba, że siłą. Oj, i tu gdzieś leży granica między równowagą a dominacją, bo sztuka partnerstwa to sztuka wyrzeczeń. OK, OK. Już się przesuwam, żebyś tak się nie cisnął.
#Porozmawiajmy #Partnerstwo #ZaSpotkanie #SALAMANDER!
Salamander New England IPA Nelson Sauvin & MotuekaNew England IPA to piwo mgliste i aksamitne, o głębokiej barwie i wyrazistym smaku. Najnowsza NEIPA swój niezwykły aromat zawdzięcza nowozelandzkim odmianom: Nelson Sauvin i Motueka. Przy okazji jej warzenia wypróbowaliśmy kilku nowych technik w procesie technologicznym, których efektem jest jasna, pełna i soczysta IPA wypełniona nutami białych winogron, kiwi, marakuji, brzoskwini i limonki. Zobacz na: |
Z każdym kolejnym rokiem stawiamy na rozwój i podnoszenie jakości warzonych na Długosza 2 piw! Dzieje się to dzięki nowym rozwiązaniom technologicznym, doskonaleniu receptur czy wprowadzani systemów kontroli jakości przez nasze wewnętrzne laboratorium. Ale nie można zapominać o surowcach. Są one kluczowe dla uzyskanie pożądanego efektu końcowego czyli puszki świeżego piwa w stylu IPA.
Niezwykle ważnym aspektem i za razem zmorą piwowarów jest kwestia świeżości chmielu.
Łącząc siły z młodą nowozelandzką farmą chmielu Hop Revolution wskoczyliśmy na zupełnie inny poziom chmielenia. Otwarcie pierwszej paczki Nelson Sauvin dało nam to dobitnie do zrozumienia! Nigdy wcześniej nie dane nam było wąchać tak świeżego i aromatycznego chmielu. Jest to w dużej mierze zasługa faktu, że zbiory odbyły się raptem miesiąc przed tym jak otworzyliśmy wspomnianą wyżej paczkę!
Piwo, w którym postanowiliśmy zaprezentować Wam ich potencjał musiało być piwem w stylu New England IPA!
Mętnym, soczkowym, jasno-słomkowym oraz obficie nachmielonym – zarówno w whirlpoolu jak i (dwukrotnie!) na zimno. Pochodzący z Nowej Zelandii chmiel Nelson Sauvin zestawiliśmy z równie aromatyczną Motueką w proporcji 50/50.
Słody/ekstrakt:
Podstawą słodową jest jasny słód jęczmienny i słód Golden Promise, a jego dopełnienie stanowią słód krótko kiełkujący wraz z solidną dawką płatków owsianych i nagiego owsa. Taki zasyp pozwala wyeksponować aromaty zastosowanych chmieli i nie zniekształca ich aromatu tworząc jednocześnie solidną podbudowę słodową o delikatnie ciasteczkowym charakterze.
Chmiele:
Nelson Sauvin charakateryzuje się nutami charakterystycznymi dla białych win szczepu Sauvignon Blanc – białych winogron, brzoskwiń, agrestu, kiwi oraz marakuji.
Motueka wniosła natomiast nuty limonki, cytryny i owoców tropikalnych.
To piwo najlepiej smakuje świeże!
Tak intensywnie chmielone piwo smakuje obłędnie – szczególnie świeże! Aromat chmielowy z czasem ulega obniżeniu. Dlatego traktuj to piwo szczególnie troskliwie – trzymając je w ciemnym i bardzo chłodnym miejscu (lodówka będzie do tego dobrym rozwiązaniem) i nie czekaj – pij świeże!
- Styl: New England IPA
- Parametry:
- Ekstrakt: 14,0%
- Alkohol: 6,2%
- IBU: 30
- Składniki:
- Zasyp: słód jęczmienny: pilzneński, słód Golden Promise, nagi owies, słód krótko kiełkujący, płatki owsiane
- Chmiele:
- Goryczkowy: Centenial (US)
- Whirlpool: Nelson Sauvin (AU), Motueka (AU)
- Dry-hopping: Nelson Sauvin (AU), Motueka (AU)
- Drożdże: House Ale Strain
- Wygląd: jasnożółte, mętne, soczyste
- Aromaty: białe winogrona, kiwi, marakuja, brzoskwinia, limonka
- Odczucie w ustach:
- 1 – pełne
- 2 – soczyste
- 3 – owocowy, chmielowy finisz
- Temperatura serwowania: 8-12⁰C
- Szkło: Sensoric, tulip, snifter, IPA Glass
- Foodpairing:
- Dania: krewetki w piwnej tempurze z salsą mango-chilli i kolendrą, risotto z dynią, gorgonzolą, rozmarynem
- Ser: Brique de Brebis, Roquefort, Brie, Stilton
- Deser: sernik na zimno z kokosową panna cottą i mango w galaretce, ucierane ciasto cytrynowo-kokosowe z owocami marakui
Więcej informacji na temat idei stojącej na nowym designem marki SALAMANDER poznacie tutaj. Natomiast założenia kampanii PUSZKA 2.0, w wyniku której piwa linii SALAMANDER będą pojawiać się w tym właśnie opakowaniu znajdziecie tutaj.