Sposób przygotowania:
Filety z suma namoczyć w mleku i odstawić na 2-3 godziny. Filety osuszyć na papierowym ręczniku. Przyprawić solą i pieprzem, odstawić. Ze szparagów odciąć zdrewniałe końcówki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. W tym czasie na patelni wymieszać posiekaną szalotkę, piwo i sok z cytryny, gotować aż zredukuje się do ilości 2 łyżek. Dodać łyżkę śmietany i zagotować. Dodawać po łyżce masła i ubijać trzepaczką. Po dodaniu całego masła ubijać jeszcze przez chwilę aż całość będzie miała konsystencję jednolitego sosu. Przyprawić solą i pieprzem. Filety z suma usmażyć na patelni. Szparagi ułożyć na talerzu, na wierzchu ułożyć filety z suma i polać całość sosem.
Do przepisu rekomendujemy ryby ze Stawów Milickich
Życzymy smacznego 🙂