V Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa już za nami, ale na pewno długo o nim nie zapomnimy. Oficjalny debiut Browaru Stu Mostów okazał się wielkim sukcesem.
– Przez trzy dni odwiedziło nas kilka tysięcy osób, które chwaliły naszą inicjatywę i motywowały do dalszej pracy. Premiera naszego browaru tuż przed festiwalem okazała się znakomitym pomysłem. Dzięki temu zainteresowanie było ogromne i pozytywnie nas zaskoczyło – mówi Grzegorz Ziemian, współwłaściciel Browaru Stu Mostów.
W czasie festiwalu na stoisku nie mogło zabraknąć wspaniałych, bawarskich smaków, w tym najlepszego pilsa 2014 roku. – Właśnie opracowujemy receptury naszego piwa, a pierwsze warki będą gotowe jesienią. Ale już teraz chcieliśmy dać wszystkim namiastkę jakości, jakiej mogą się po nas spodziewać – mówi Grzegorz Ziemian.
Dlatego właśnie na stoisku Browaru Stu Mostów mogliśmy posmakować piw z zaprzyjaźnionych rzemieślniczych browarów Schönram i Camba, a dostępny był m.in. zdobywca złotego medalu na Beer World Cup w USA Schönramer Pils, oprócz tego Camba Pale Ale, Imperial Black IPA czy Nelson.
Niewątpliwą atrakcją były także przysmaki rybne prosto ze Stawów Milickich przygotowane specjalnie dla naszego browaru przez Piotra Kucharskiego. Mistrz kuchni osobiście pojawił się na festiwalu i serwował niepowtarzalne przekąski, opowiadając przy okazji o sztuce kulinarnej.
To był bardzo pracowity i pełen emocji weekend. Teraz wracamy do dalszych przygotowywań, by już za kilka miesięcy zaprezentować wszystkim prawdziwe, rzemieślnicze piwo prosto z miasta stu mostów.