Space Jump – to super kremowa, zamglona i aksamitna w teksturze New England IPA, która w smaku pozwala wyczuć przyjemne nutki owsianki. A to wszystko dzięki solidnemu zasypowi z przekroju słodów owsianych. Podczas fermentacji użyliśmy dwóch szczepów drożdży (naszego autorskiego protokołu fermentacyjnego Secret Sauce), które wpływają na uwolnienie aromatów odchmielonych. Chmielenie tropikalno-naftową odmianą Mosaic, melonowo-cytrusowym Ekuanotem oraz soczyście ananasowym El Dorado. Space Jump będzie z pewnością zamglona ale mega wyrazista w smaku!
Z kolei żeby skutecznie doprawić takie cudeńko jakim jest La Soupe Aux Chaux (nasza nowa, świeżutka New England DIPA) nie żałowaliśmy niczego. Chmiele Galaxy, Sabro, Citra! Czyli jest intensywnie, aromatycznie, owocowo i tropikalnie! Tekstura gładka, aksamitna i delikatnie kremowa. Palce lizać! Sekretem kuchni jest oczywiście nasz autorski protokół fermentacyjny “Secret Sauce”. Zdecydowanie polecamy La Soupe Aux Chaux na umiarkowane oraz duże apetyty.
Obie premiery będą czekać standardowo na kranach w Taproomie oraz Bistro Browaru Stu Mostów, we Wrocławiu już od 25 marca. Wersja tych 2 piw w puszkach do kupienia w najlepszych sklepach z alkoholem oraz na www.piwnemosty.pl .