Mamy dobrą wiadomość dla wszystkich z Was, którzy polubili dziki smak naszych piw marki WILD – pod koniec tego miesiąca będziecie mieli okazję spróbować dwóch nowych piw z serii:
Z początku jej smak nie będzie zbytnio odbiegał od standardowego profilu piw w stylu NEIPA, ale (co najpiękniejsze w dzikich piwach!) zmieniał będzie się on wraz z upływającym czasem, zyskując coraz więcej charakteru funky. Nuty charakterystyczne dla piw dzikich nie będą jednak dominujące – zastosowaliśmy szczep drożdży, który wzbogacił aromat piwa głównie o dojrzałe nuty ananasa, brzoskwini i marmolady pomarańczowej.
Uwarzony we współpracy z naszymi przyjaciółmi z Little Earth Project w listopadzie 2019 r., podczas ich wizyty na festiwalu Beer Geek Madness. Fermentowane mixem naszego domowego szczepu Brettanomyces oraz drożdży dostarczonych przez Little Earth, zebranych ze skórek jabłek w ich gospodarstwie w Sudbury w Wielkiej Brytanii.
Styl Bière de Table ma swoje korzenie w Belgii, gdzie stanowił „piwo codzienne” spożywane tradycyjnie w okresie żniw. Podczas warzenia staraliśmy się odtworzyć jego rustykalny charakter, co poskutkowało wysoką pijalnością, niską zawartością alkoholu i kwiatowo – ziołowym aromatem zwieńczonym owocowymi nutami dojrzałej marakuji!
Idealne na letnie wieczory w plenerze!
Oba piwa zaprezentujemy 26 czerwca – zapraszamy do dołączenia do nas podczas weekendu premierowego na ulicy #Długosza2 we WRCLW lub zakupów online za pośrednictwem stron: www.conceptstumostow.pl lub www.piwnemosty.pl!