Zapraszamy 30 stycznia na Długosza 2 i premierę wyjątkowych hybryd pomiędzy światem piwa i wina z marki WILD:
WILD No. 2 – Bière de soif refermented with Riesling grapes Blend 2019
Pełny opis:
WILD No. 3 – Bière de soif refermented with Pinot Noir grapes Blend 2019
Pełny opis:
WILD No. 4 – Bière de soif refermented with Dornfelder grapes Blend 2019
Pełny opis:
Termin „de soif” oznacza wina pełne, kompleksowe i mocno pijalne.
W celu odtworzenia tego efektu dodaliśmy do fermentującego piwa świeże, lokalne winogrona odmian: Riesling, Pinot Noir i Dornfelder, które zebraliśmy podczas winobrania w winnicy Adoria. Następnie wszystkie trzy wersje trafiły wraz z mieszaniną dzikich drożdży oraz bakterii do drewnianych beczek i leżakowały w nich przez niemal rok!
Po oddzieleniu od winogron uzyskaliśmy piwa o głębokim kolorze, wypełnione subtelnymi aromatami polnych kwiatów, owoców, dębiny oraz szeroko pojętego „Funky”.
Idealnie nadają się one do refermentacji w butelce i długiego leżakowania. Nie poddajemy ich procesowi pasteryzacji, dzięki czemu pozostają „żywe” i zmieniają się wraz z upływającym czasem, a każda butelka charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem i aromatem!