CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?

ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?

3. urodziny Conceptu Stu Mostów!

05/07

3. urodziny Conceptu Stu Mostów!

Wszystko zaczęło się w 2016 roku, kiedy to postanowiliśmy stworzyć miejsce, które pozwoli nam w pełni wykorzystać potencjał surowców wykorzystywanych w procesie produkcji piwa wytwarzanego w Browarze Stu Mostów. W myśl idei Zero Waste rozpoczęliśmy poszukiwania możliwości, powtórnego wykorzystania, półproduktów oraz odpadów poprodukcyjnych jak brzeczka czy młóto browarniane. W ten właśnie sposób, trzy lata temu, powstał Concept Stu Mostów – połączenie sklepu firmowego, bistro i pracowni rzemieślników, którzy codziennie wypiekają dla Was świeże pieczywo, precle słodowe oraz tworzą słoiki wypełnione różnego rodzaju przetworami.

W ofercie Conceptu znajdziecie między innymi musztardę z brzeczką, żytni chleb z młótem oraz lemoniadę chmielową. Produkt flagowy stanowią natomiast nasze precle słodowe, w recepturze na które, wodę zastąpiliśmy piwem – to właśnie temu dodatkowi, zawdzięczają one swój unikatowy, słodowo-drożdżowy smak i aromat. 

Nasza pracownia jest też miejscem, w którym zjecie pożywne śniadanie i wypijecie filiżankę świeżo zaparzonej kawy. Na takie też śniadanie chcemy Was zaprosić w trakcie trwania urodzinowego weekendu. Podane  w formie szwedzkiego stołu wyroby, będą czekały na Was w sobotę i niedzielę do godziny 13:00. W ogródku browarnym przygotujemy dla Was dodatkowe miejsca, abyście
w komfortowych warunkach mogli cieszyć się każdym kęsem specjalnego, urodzinowego menu oraz tortem, który zaserwujemy Wam w sobotę o godzinie 15:00. Nie zapomnimy też o miłośnikach ruchu na świeżym powietrzu – z okazji urodzin wyznaczona zostanie strefa sportowa Browaru Stu Mostów, na której korzystać będziecie mogli, z przygotowanych dla Was gier i atrakcji.

Ponadto będziecie mieli możliwość uczestniczyć w wielu atrakcjach specjalnych: konkursach, dyskusji panelowej z udziałem autorki książki „Na Marne” – Marty Sapały oraz szefa kuchni Browaru i Conceptu Stu Mostów – Michała Czekajło. W piątek i niedzielę poprowadzone zostaną również warsztaty nt. foodpairingu i kawy. Poprowadzi je dla Was Magdalena Maj – specjalistka ds. foodpairingu w Browarze Stu Mostów oraz Adam Przybyłek – współzałożyciel oraz współwłaściciel wrocławskiej palarni Czarny Deszcz.

Zapisy prowadzone są niezmiennie za pośrednictwem portalu Evenea:

19.07.2019 – Foodpairing

20.07.2019 – Spotkanie autorskie z Martą Sapała | Zero Waste

21.07.2019 – Kawa

Zapraszamy do wspólnego świętowania!

Więcej informacji na stronie wydarzenia na Facebooku.

NEWSLETTER

ZAPISZ SIĘ DO NASZEGO NEWSLETTERA I BĄDŹ NA BIEŻĄCO

-
mautic is open source marketing automation