Dofinansowane ze środków Unii Europejskiej

CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?

ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?

Urodziny

13/07

Drugie Urodziny
Conceptu Stu Mostów
czas zacząć!

Zapraszamy na Drugie Urodziny Conceptu!

Hitem spotkanie, które zmienić może świat. W jednym miejscu właściciele, managerowe, najlepsi kelnerzy i barmani wrocławskiej gastronom. Gośćmi specjalnymi Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski, autorzy bestselera pt. „Gościnność”. To pierwsza publikacja na temat profesjonalnej obsługi oraz tego, jak gościnność przekłada się na wynik. Spotkanie prowadzić Michał Hamburger. Patronat medialny nad tym spotkaniem objęło Radio Wrocław oraz Radio RAM. Zapraszamy w niedzielę 22 lipca w godzinach 12:00-14:00. Skorzysta WRCLW, kraft. Skorzystaj i Ty. Zapraszamy, prosimy o rejestrację przez Evenea – https://evenea.pl/imprezy/kultura-i-sztuka/wroclaw/spotkanie-z-patrycja-siwieci-adamem-pawlowskim-198254 Koszt 20 zł od osoby. Decyduje kolejność rezerwacji na Evenea

Pierwszą wielką atrakcją warsztaty PIWO+ Najpierw precle, potem przetwory, na końcu wołowina!

Maksymalnie 10 uczestników, czas trwania 2 godziny. Zapisy w Concepcie. Oto trzy odsłony:

  1. PIWO+ Precle 🥨 – 17.07, godz. 19:00. Produkcja precla, mieszanie ciasta, formowanie, garowanie, pieczenie. Każdy z uczestników dostanie zadanie upieczenia precla. Drugiego zje podczas warsztatu. Podamy do niego dwa piwa i opowiemy skąd takie połączenie. Chcemy pokazać jak w naszym wydaniu wygląda jeden z najstarszych kunsztów, jakim jest piekarstwo. Wytłumaczymy też w jaki sposób łączyć takie produkty z piwem – w końcu jest to nasza specjalność! Opowiemy jakie produkty z browaru możemy dodać do wypieków aby nadać im piwnego charakteru. Będzie można poznać produkcję od wnętrza: zamieszać, uformować i wypiec. Prowadzi Michał Czekajło. Cena: 100 zł/os.
  2. PIWO+ przetwory 😋 – 18.07, godz. 19:00. Pokaz produkcji majonezu, emulgowanie, mieszanie, przygotowanie. Opowiemy o innych przetworach. Zakończymy degustacją przetworów oraz innych wypieków (chlebów i bułek) wypiekanych na miejscu. Pokażemy jak robimy nasze sekretne słoiki! Co do nich dajemy żeby było smacznie i naturalnie? Ile z browaru schowane jest w każdym z nich? Z jakim pieczywem to jeść i z jakim piwem pić? Czym różni się produkcja masowa od małej rzemieślniczej? Odpowiedzi poznacie uczestnicząc w procesie wytwarzania od pustego słoika do etykiety! Prowadzi Iza Antoniewicz. Cena 100 zł/os.
  3. PIWO+ mięso 🍖 – 19.07, godz. 19:00. Wołowina: towaroznawstwo, pochodzenie mięsa, rozpoznawanie części rzeźnych, metody wykrawania. Opowiemy o sezonowaniu na mokro i na sucho. Zakończymy degustacją mięsa przygotowanego przez kucharzy prowadzących. Do mięsa dobrane dodatki oraz dwa piwa. Bardzo szeroko opowiemy o mięsie. Dlaczego taka rasa? Dlaczego akurat my ją preferujemy? Jak wygląda i na czym polega sezonowanie na sucho i na mokro? Pokażemy specjalne szafy, powiemy jak działają, co w sobie kryją, że mięso można w nich tak długo trzymać. Omówimy podział części rzeźnych, budowę i rodzaje kawałków. Wtajemniczymy w poszczególne etapy obróbki i jak to robią nasi przyjaciele z Kraju Basków. Na koniec potniemy, usmażymy i zjemy łącząc z odpowiednimi dla takiego mięsa stylami piwa! Prowadzi Michał Czekajło. Cena: 160 zł/os.

Czas trwania 2 godziny 💯🍺 Zapisy w Concepcie!

Specjalne wycieczki
Pokażemy Concept od kuchni. Naprawdę, z nastawieniem na temat kulinarnego wykorzystania surowców i półproduktów produkcyjnych Browaru. Przypomnijmy, do naszej produkcji precli, pieczywa i musztard używane jest piwo, brzeczka, słody i młóto browarniane. To robi różnicę. Stąd inny smak i zapach naszych specjałów. Dwa terminy: sobota 21 lipca, godzina 14:00 oraz 16:00.

Drugie urodziny Conceptu Stu Mostów
Bedze też mnóstwo małych atrakcji, choćby precle, codziennie na innym piwie! Będzie firmowy grill – w piątek i w sobotę. Urodzinowy brunch i urodzinowy tort w niedzielę. Szczegóły i relacje na bieżąco w wydarzeniu na Fb: https://www.facebook.com/events/1870421822981004

Loteria

Zachęcamy do udziału w naszej urodzinowej loterii. Każdy, kto od poniedziałku do piątku zrobi w Concepcie Stu Mostów zakupy za min. 50 zł otrzyma kupon upoważniający do wzięcia udziału w losowaniu nagród. Aby wziąć udział w losowaniu należy przyjść z kuponem do Conceptu Stu Mostów podczas urodzinowego weekendu (21-22 lipca). Do wygrania: voucher dla 2 osób na śniadanie w Concepcie Stu Mostów; zaproszenie dla 2 osób na wycieczkę po Browarze; sześciopak piwa; szklanka z logo Browaru oraz koszulka WRCLW lub SALAMANDER. Regulamin promocji dostępny w Concepcie oraz pod linkiem: https://docs.google.com/document/d/1G60un36DMO1lokyaGni3rqcHP3ZhU7ocZ7MEGX6SIeQ/edit?usp=sharing

Zapraszamy serdeczne!