Zapraszamy do WRCLW!
Tutaj wszystko się zaczęło. Na tym Festiwalu debiutowaliśmy, podobnie jak większość browarów. WFDP jest też matką wszystkich innych Festiwali. Jest najstarszy, najważniejszy, największy. Należy do największych na kraftowych eventów na świecie. Ma swój klimat, w końcu to już 9 lat. Magia, sentyment, duma, ambicja, wszystko się tu miesza. Zapraszamy do WRCLW, by poczuć wielką ochotę na to by pokazać dobre piwo jak największej liczbie ludzi. Setkom tysięcy, bo kraft to nie nisza, to nadzieja. Oby wszyscy pili lepsze piwo. Na zdrowie!
Naszym hitem na pewno SALAMANDER Oatmeal Chocolate Milk Stout NITRO! Świetne recenzje, milowy krok, jedyne piwo nagazowane azotem. Chcemy, żeby tej innowacji spróbował każdy. Gwarantujemy taką możliwość przez cały czas trwania Festiwalu!
Przez trzy dni na kranie obok Nitro Stout będzie tylko WRCLW Pils – piwo, od którego normalnie zaczyna każdy, w czasie Festiwalu to na pewno dobra propozycja, dla tych których przyprowadzicie by poznali jaśniejszą stronę piwa. Piwo doceniane od początku, tydzień temu nagrodzone przez Akademię Dobrego Piwa. Więcej o tym sukcesie w materiale – Browar potrójnym laureatem konkursu Akademia Dobrego Piwa https://100mostow.pl/blog/2018/05/30/akademia-dobrego-piwa. Zaraz potem zapraszamy na Salamander AIPA lub Salamander Pale Ale – będą cały czas, wymiennie.
W piątek zaczniemy od ART#8 Strawberry Berliner Weisse. Kultowa pozycja, również tydzień temu wyróżniony przez Akademię. Bez gwarancji, że dotrwa niedzieli. Mimo dużych ilości, nie było Festiwalu byśmy go nie wyprzedali. Będą też nasze hity eksportowe SALAMANDER Strawberry Milkshake IPA i SALAMANDER Black IPA. Będzie historia, w tym warzony od pierwszego dnia WRCLW Roggenbier, ulubieniec kucharzy i restauratorów WRCLW Hefeweizen i oczywiście WRCLW Schöps. Atrakcją warzony z Brewski – jednym z najbardziej renomowanych browarów w Europie – ART#14 Mango & Peach DIPA.
Przedpremierowo zaserwujemy ART#18 Wheat Wine. Warzony z DeMolen w marcu. W dwóch wersjach. Jedną beczkę ART#18 Honey and Vanilla Wheat Wine podepniemy w piątek, od początku, czyli od 16:00. Drugą ART+18 Honey and Coconut Wheat Wine w sobotę, od 12:00. Tylko w piątek taki sztos jak WRCLW Imperial Stout. W sobotę WRCLW Barley Wine i jak wspominaliśmy druga wersja ART#18 Wheat Wine, tylko jedna beczka. W niedzielę jeszcze mocnej. Będzie podpięty WRCLW RIS Double BA.
Zapraszamy na nasze stoisko na WFDP. Festiwal trwa 3 dni, od 8 do 10 czerwca. W piątek od 16:00 od 0:00, w sobotę od 12:00 do 0:00, w niedzielę od 12:00 do 20:00. Stadion WRCLW. Zapraszamy.
Program Festiwalu na http://www.festiwaldobregopiwa.pl/program/
Więcej na temat SALAMANDER Nitro Stout – na naszej stronie https://100mostow.pl/salamander-oatmeal-chocolatemilk-stout-nitro oraz na www.ratebeer.com/beer/salamander-oatmeal-chocolate-milk-stout-nitro/588587/
Pełna informacja o naszej ofercie na Festiwalu w specjalnym wydarzeniu „Browar Stu Mostów na 9.WFDP” – https://www.facebook.com/events/170815120281169
Fotografa Grzegorz Tyszkowski, za wroclaw.pl