Dofinansowane ze środków Unii Europejskiej

CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?

ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?

RIS BA 2016

06/04

WRCLW Rye RIS 2016
leżakowany w beczkach
po Jack Daniel’s

Zapraszamy na pierwszy łyk WRCLW Rye RIS BA 2016!

Wersja leżakowana w beczkach po Jack Daniel’s. W menu kapitalne do tego piwa steki, długo dojrzewające sery oraz desery. Wszystko by Concpet, sezonowane i przygotowywane na miejscu. Nie wiadomo co większym specjałem. Wszystko kapitalnie łączy się z premierowym piwem. Więcej o samym piwie na https://100mostow.pl/wrclw-rye-ris-2/

 

 

Zacznijmy od steków. Są trzy rodzaje: ROSTBEF, ANTRYKOT i T-BONE. Wszystkie sezonowane na sucho w specjalnych szafach do sezonowania wołowiny. Wszystkie ręcznie wycinane piłą. Nie żartujemy. Trzeba przyjść i zobaczyć. Organizujemy też specjalne warsztaty, wtedy samemu można chwycić za piłę. Do steków dodajemy chleb pieprzowy, sos barbecue czekoladowy, ziemniaki smażone, sałatka ziemniaczana.

 

 

 

I deser. Tarta na kruchym spodzie z wędzonym słodem z nadzieniem czekolado-piwnym. Smak idealnie współgra z RISem. Dla tych, którzy lubią delikatniejsze i bardziej owocowe smaki przełamane kwasowością mamy tartę na karmelowym, słodowym spodzie z białą czekoladą i żurawiną.
Wszystko przygotowane w Concpet Stu Mostów. Zapraszamy!
Premierę WRCLW Rye RIS BA zakończymy wyjątkowo w środę w Dniu Czekolady 😉

Piwo będzie w tym czasie dostępne już w najlepszych miejscach we WRCLW i na Dolnym Śląsku. Ich mapę znajdziecie na naszej stronie – https://100mostow.pl/piwna-mapa/