Za tydzień premiera pierwszych naszych piw.
Zapraszamy w czwartek 11.12 wyjątkowo od 19:00. Piątek, sobota i niedziela od 16:00!
Chcieliśmy się od samego początku wyróżnić na polskim rynku. Zależało nam na najwyższej jakości na każdym etapie. Tak wybraliśmy partnerów i bardzo innowacyjny sprzęt browarniczy. Mamy we Wrocławiu technologię, którą wykorzystuje wiele spośród najbardziej renomowanych browarów rzemieślniczych na świecie. Na starcie korzystamy z ich doświadczeń. Dzielili się nimi na każdym etapie powstawania browaru. Wybór klasycznej technologii docenili przedstawiciele branży i wrocławscy browarnicy. Pan Fryderyk Krukowskiego, wieloletni Prezesa Browarów Piast. Czesław Zawiski, Dyrektor Browaru Mieszczańskiego, Bolesław Dereniowski, Piwowar Browaru Zakrzów i Leszka Stały, Dyrektor Zakrzowa. „Myślę, że sukces będzie, bo to będzie browar a nie fabryka piwa”.
Od samego początku szukaliśmy rzemieślników. Branża browarnicza jest specyficzna. Nie ma tak naprawdę dwóch takich samych browarów. Żeby dobrze go zaprojektować, trzeba zrozumieć i filozofię właścicieli i filozofię piwowarów, specyfikę lokalizacji, lokalnego rynku. Tak często wspominany BrauKon przez te wszystkie fazy nas supportował i nam kibicował. My jako browar rzemieślniczy czuliśmy, że rozmawiamy z rzemieślnikami.
Nasz pub też nie ma dziś odpowiednika w Polsce. Ideą projektu było połączenie tradycji z nowoczesnością. Zachowaliśmy industrialny charakter przedwojennego budynku. Przestrzeń jest zaprojektowana niestandardowo. Otworzyliśmy kuchnię i mamy strefę picia piwa na stopniach. Siedzi się jakby na widowni w teatrze, przy stolikach mieszczących tylko kufle. Z widowni klienci mogą obserwować scenę, jaką jest bar piwny i gości przy stolikach. Pewne elementy są inspirowane produkcją piwa. Jest też strefa miękka – wygodne kolorowe fotele z podnóżkami, gdzie można się wyciągnąć i lekko odpłynąć. Wszystko to dzieło wrocławskiego Studia Projektowania Wnętrz Q, pracującego pod nadzorem artysty plastyka Małgorzaty Krzemińskiej oraz architekt Elżbiety Wachowiak. Założenia zrealizowano w 100 procentach. Całość przeszła nasze oczekiwania.
Cały proces warzenia jest otwarty dla Wrocławian. Pub czynny jest w godzinach 16:00-1:00 (czw.-sob.), 16:00-24:00 (niedz.-środa). Zapraszamy, to będą dwa wyjątkowe weekendy.
A to dopiero początek 🙂