Zapraszamy do skosztowania nowego, letniego menu! Znajdziecie w nim dania bazujące na sezonowych, regionalnych produktach oraz mnóstwo świeżych i niekonwencjonalnych połączeń smakowych, które orzeźwią Was podczas upałów.
Do każdego z dań podpowiadamy, jaki styl piwa będzie najlepiej dopasowany, podkreślający lub balansujący smaki. W karcie nie zabraknie naszych sprawdzonych pozycji: precla słodowego, wątróbki w nowej odsłonie oraz steków z sezonowanej wołowiny.
Jedną z przekąsek proponowanych w sezonie letnim są polskie pomidory w oleju słodowo-rzepakowym z jęczmieniem, twardym serem dojrzewającym, w towarzystwie tarty chlebowej. Rozkoszowanie się ich smakiem możecie dopełnić pijąc na przykład limitowaną edycję piwa warzonego specjalnie na Międzynarodowy Festiwal Filmowy Nowe Horyzonty – WRCLW Pils.
Kolejną pozycją jaką znajdziecie w menu jest kaszanka w panierce słodowej podana z sałatą ogórkową i majonezem musztardowym. Serwując to danie z SALAMANDER Black IPA uzyskamy balans pomiędzy wyraźnymi goryczkowymi nutami piwa, chrupką panierką oraz gładkością kaszanki.
Wśród dań głównych jedną z ciekawszych sezonowych pozycji są pierożki z bobem i miętą, podane z rosołem i szarpaną koziną. To sycące, delikatne danie idealnie pasuje do intensywnego w smaku, goryczkowego piwa z Browaru Stu Mostów, SALAMANDER Pale Ale czy Brut IPA.
Bardzo imponująco prezentującym się daniem jest stek z sezonowanej wołowiny podawany z piwnym demi glace z porzeczki, sałatą masłową ze śmietaną i ziemniakiem. Do steka polecamy Salamander Blackcurrant Berliner Weisse lub WRCLW Cherry Eisbock.
Pełne menu dostępne jest na https://100mostow.pl/kuchnia-browaru-stu-mostow/
Zapraszamy na Długosza 2!