Jaki zmierzch festiwali?
Stolica Dobrego Piwa bije kolejne rekordy! Miłośnicy dobrego piwa szczęśliwi, ich grono na pewno powiększyliśmy. Każdy na Festiwalu znalazł coś dla siebie. Wystawcy wniebowzięci, kolejki od pierwszej minuty do ostatniej. Niesamowity klimat w strefach relaksu, na koncertach, do tego prezentacje, konkursy, Warsztaty. Od nich tutaj wszystko się zaczęło. I my na tym Festiwalu debiutowaliśmy. Zresztą podobnie jak większość polskich browarów. Jest najstarszy, najważniejszy, największy. Jest prawdopodobne jednym z największych kraftowych eventów na świecie. Bardzo przybliża WRCLW nas do znaczącego zwiększenia liczby znających lepsze piwo. Festiwal naprawdę gruby, aż miło pomyśleć jaka będzie jego jubileuszowa edycja.
Naszym hitem SALAMANDER Strawberry Milkshake IPA, SALAMANDER Oatmeal Chocolate Milk Stout NITRO oraz znikający ART#8 Strawberry Berliner Weisse. Przedpremierowo zaserwowaliśmy też dwie beczki warzonego z DeMolen ART#18. Honey and Coconut Wheat Wine oraz Honey and Vanilla Wheat Wine. Nasza wariacja na temat „wina piwnego”, a więc Wheat Wine – wino pszeniczne. Mocne, treściwe, ale jasne, o łagodnych nutach słodowych, a bardziej wyrazistych drożdżowych. Piwo w dwóch wersjach. Z polskim miodem akacjowym i laskami meksykańskiej wanilii. Oraz z nieco bardziej charakternym miodem rzepakowym ze świeżo prażonymi, zaraz przed dodaniem do HopGun’a, chipsami kokosowym.
Podwójna premiera Art#18 w kooperacji z De Molen już w czwartek. Zapraszamy na pierwszy łyk!
Pełna informacja o premierze na naszym fanpage – https://www.facebook.com/events/219803358834365
Więcej na https://100mostow.pl/blog/2018/06/10/art18/