Zespół Other Half produkuje piwa w swoim browarze na Brooklynie, ale największą przyjemność daje im kreatywna współpraca z browarami zarówno z Nowego Jorku, jak i całej reszty świata. Starają się tym samym nieustannie rozwijać branżę i podnosić poziom piwnego rzemiosła. Ich misją jest “tworzenie piwa, które chcą pić w firmie, której chcą być częścią”.
Double Dry Hopped Double IPAPełna, jasna i wyrazista Double IPA, podwójnie nachmielona na zimno odmianami Strata, Citra i Motueka. Wypełniona jest nutami dojrzałego mango, cytryny Meyera, sorbetu mandarynkowego i aromatów określanych mianem “dunkness”. |
- Styl: DDH DIPA
- Parametry:
- Ekstrakt: 17,5%
- Alkohol: 7,7%
- IBU: 30
- Składniki:
- Zasyp: słód jęczmienny: pilzneński, słód krótko kiełkujący, płatki owsiane
- Chmiele:
- Goryczkowy: Chinook(US)
- Whirlpool: Motueka, Strata
- Dry-hopping: Citra BBC, Motueka, Strata
- Drożdże: House Ale Strain
- Wygląd: jasnożółte, mętne, soczyste
- Aromaty: cytrusy, owoce tropikalne, truskawka, gruszka, melon
- Odczucie w ustach:
- 1 – pełne
- 2 – soczyste
- 3 – owocowy, chmielowy finisz
- Temperatura serwowania: 8-12⁰C
- Szkło: Sensoric, tulip, snifter
Chcielibyśmy podziękować zespołowi Other Half za udział w tym projekcie. To zdecydowanie jedni z najlepszych specjalistów w branży i prawdziwy przykład tego, jak zachować pokorę odnosząc wielkie sukcesy.
Ben: Cieszę się każdą chwilą spędzoną z wami – od spotkania Anthony’ego i Sama na festiwalach w całej Europie przez wiele innych imprez po wypicie zbyt dużej ilości piw przed przebiegnięciem maratonu w Barcelonie. Nie mogę się doczekać, aby spędzić wspólnie z Wami jeszcze więcej szalonych chwil w 2021 roku!