13 lipca rozpoczynamy urodzinowy tydzień na Długosza!
Pomysł na stworzenie Conceptu Stu Mostów powstał w 2016 roku. Postanowiliśmy wtedy powołać do życia miejsce, które pozwoli nam w pełni wykorzystać potencjał surowców wykorzystywanych w procesie produkcji piwa, wytwarzanego po sąsiedzku w Browarze Stu Mostów. Idea ta przyświeca nam po dzień dzisiejszy i kieruje naszymi działaniami kuchennymi, dając możliwość powtórnego wykorzystania półproduktów oraz odpadów poprodukcyjnych, takich jak brzeczka czy młóto browarniane, zgodnie z regułą Zero Waste.
I tak już od 4 lat nasz zespół pod przewodnictwem szefa kuchni Michała Czekajło codziennie wypieka dla Was świeże pieczywo, piwne precle oraz tworzy słoiki wypełnione różnego rodzaju przetworami, a także przygotowuje pełne smaku menu śniadaniowe.
Nasze bistro to jednak nie tylko piwo, mięso, przetwory i pieczywo, ale przede wszystkim ludzie, którzy je tworzą oraz Wy – odwiedzający nas na Długosza i korzystający na co dzień z conceptowej oferty. Dlatego też serdecznie zapraszamy Was wszystkich na wspólne świętowanie oraz do uczestnictwa w zaplanowanych na tę okazję atrakcjach! 💯🍺
PIĄTEK | 20:30 |
PIWNA KLASYKA STU MOSTÓW
Nasi eksperci w kwestiach smaku, w składzie: Michał Czekajło i Magdalena Maj zabiorą Was w podróż po świecie aromatów i intrygujących połączeń kulinarnych, które zaskoczą Wasze kubki smakowe!
Warsztaty będą przede wszystkim praktyczne – oddamy się wspólnie wypiekowi kulinarnej klasyki Stu Mostów – precli piwnych i połączymy ich konsumpcję z piwną degustacją, abyście na własnej skórze mogli przekonać się o sile, z jaką wzajemnie oddziałują na siebie poszczególne składowe dań oraz piwa. Opowiemy również w jaki sposób łączyć konkretne style piwne z potrawami oraz uwypuklać konkretne ich cechy za pomocą trunku.
Bilety zostały wyprzedane.
SOBOTA | 18 / 7 |
Zapraszamy Was na:
Aby nie zabrakło Wam energii do świętowania na sobotnie „dzień dobry” zapraszamy o 10:00 na warsztaty Kawa o Poranku z Adamem Przybyłkiem z wrocławskiej palarni Czarny Deszcz, który wprowadzi Was w świat kawowych smaków i aromatów oraz poczęstuję małą czarną.
Na deser szykujemy coś specjalnego dla tych wszystkich, którzy podobnie jak prowadzący – Kamil Bugajski – lubią jeść… na ostro. Piekielne warsztaty z Razor Hot Sauces to okazja, podczas której spróbować będziecie mogli między innymi najostrzejszego w historii marki Razor sosu przygotowanego na bazie piwa ART+ 36 od Browar Stu Mostów – Pastry Sour Ale Pineapple & Dragon Fruit!
O 14:00 będziecie mieli okazję wznieść urodzinowe toasty rzemieślniczym cydrem od Cydr Chyliczki podczas warsztatów Jabłko w Butelce. Poprowadzi je dla Was Piotr Kowalczyk, który opowie o tajnikach zamieniania polskich jabłek w płynną i niezwykle pyszną formę cydrów.
Dodatkowo, na Długosza 2 czekać też na Was będą specjalne dania z grilla i stoiska z produktami marek Cydr Chyliczki, Czarny Deszcz, Razor oraz Pasieka Złoty Miód – wszystkie szczegóły komunikować będziemy na bieżąco na stronie wydarzenia – dołączcie do nas, aby nie przegapić żadnych informacji i… do zobaczenia!