Głównym celem browaru CRAK jest produkcja jak najlepszych piw i oferowanie ich odbiorcy w stanie maksymalnej świeżości! CRAK narodził się jako dźwięk zerwania z przeszłością, ponieważ zakup browaru był dla nich epokowym punktem zwrotnym. Jego drzwi otworzyły się po raz pierwszy w 2015 roku i od tego dnia robią to, do czego namawia tekst zamieszczony na jednym z produkowanych przez nich piw – Guerrilla: “walczcie o to, w co wierzycie, bo wszystko jest możliwe, wystarczy znaleźć właściwą drogę wykorzystania środków, które już posiadacie”.
Double Dry Hopped NEIPA with CoconutWarzona z dodatkiem płatków owsianych, laktozy, podwójnie nachmielona na zimno i leżakowana z wiórkami kokosowymi NEIPA. Spodziewajcie się soczystej mieszanki tropikalnych nut chmielowych, takich jak ananas i gujawa, uzupełnionych intensywnym aromatem kokosa. |
- Styl: DDH NEIPA
- Parametry:
- Ekstrakt: 16,5%
- Alkohol: 6,6%
- IBU: 25
- Składniki:
- Zasyp: słód jęczmienny: pilzneński, płatki owsiane, słód krótko kiełkujący
- Chmiele:
- Goryczkowy: Chinook(US)
- Whirlpool: Citra, Mosaic, Lemon drop
- Dry-hopping: Citra, Mosaic, Lemon drop
- Drożdże:House Ale Strain
- Wygląd: jasnożółte, mętne, soczyste
- Aromaty: kokos, cytrusy, owoce tropikalne, mango, marakuja, ananas
- Odczucie w ustach:
- 1 – pełne
- 2 – soczyste
- 3 – owocowy, chmielowy finisz
- Temperatura serwowania: 8-12⁰C
- Szkło: Sensoric, tulip, snifter, IPA Glass
Chcielibyśmy podziękować Claudio i całemu zespołowi Crak za udział w tym projekcie. Nie możemy się doczekać wizyty we Włoszech, gdy tylko sytuacja na to pozwoli!