Stosunkowo niewielki zespół browaru Bellwoods jest całkowicie oddany pogoni za piwną doskonałością i zawsze pozostaje otwarty na nowe sposoby oraz metody warzenia! Ich obecne wysiłki w większości poświęcone są piwom intensywnie chmielonym, rześkim lagerom, dzikim blendom w leżakowanej wersji, piwami owocowymi oraz (okazjonalnie) leżakowanym w beczkach stoutom. Zawsze są jednak gotowi na nowe wyzwania!
Double Dry Hopped Sour IPANEIPA zakwaszana w kotle domową mieszanką bakterii Lactobacillus i podwójnie chmielona na zimno z kilkoma odmianami amerykańskich chmieli oraz naszym ulubionym Galaxy z Australii. Pełna tropikalnych nut mango i marakui połączonych z intensywnym, cytrusowym aromatem. Zwieńczona czystą i orzeźwiającą kwasowością. |
- Styl: Double dry hopped Sour IPA
- Parametry:
- Ekstrakt: 16,0%
- Alkohol: 6,8%
- IBU: 20
- Składniki:
- Zasyp: słód jęczmienny: słód pilzneński, słód Golden Promise, płatki owsiane
- Chmiele: Lemondrop, Simcoe, Mosaic
- Drożdże: House Ale Strain
- Wygląd: jasnożółte i mętne, zwieńczone białą piana
- Aromaty: sorbet limonkowy, margaritta, żelki cytrynowe, pomarańcza
- Odczucie w ustach:
- 1 – pełne
- 2 – soczyste
- 3 – owocowy, kwaśny finisz
- Temperatura serwowania: 8-12⁰C
- Szkło: Sensoric, tulip, snifter, IPA Glass
Podziękowania dla Luke`a i całemu zespołu Bellwoods za udział w tym projekcie. Nie możemy się doczekać, aby zobaczyć się z Wami ponownie na następnych nieoficjalnych mistrzostwach świata piwowarów w piłce nożnej w Quebecu, lub ponownie cieszyć się wspólnie smakiem naturalnych win w Berlinie lub spotkać na jakimkolwiek innym festiwalu!