Filozofią browaru 3 Sons Brewing jest warzenie jak najlepszych piw i “projektowanie” smaku każdego z nich tak, aby było maksymalnie aromatyczne i niepowtarzalne. Niekonwencjonalne metody warzenia i nieszablonowe myślenie, to coś, co kręci ich najbardziej. Mając do wyboru jakość vs. ilość, zawsze postawią na jakość!
Imperial Pastry Stout with Cocoa nibs, Pecan nuts and Tonka beansBogaty, słodki i dekadencki Imperialny Stout inspirowany jednym z klasycznych południowych deserów. Wzbogacony dodatkiem cukru mlecznego – laktozy, ziarnami kakao, orzechami pekan i fasolą tonka. |
- Styl: New England IPA
- Parametry:
- Ekstrakt: 35,0%
- Alkohol: 9,8%
- IBU: 25
- Składniki:
- Zasyp: słód pilzneński, monachijski, czekoladowy, brązowy oraz mieszanka angielskich i niemieckich słodów karmelowych
- Chmiele: Chinook
- Drożdże: House Ale Strain
- Dodatki: orzechy pekan, śruta kakaowa, fasola tonka, laktoza
- Wygląd: bardzo ciemnobrązowy jak gorzka czekolada z dobrą jasnobrązową puszystą głową
- Aromaty: słodowe: czekolada, orzechy, marcepan, karmel, biszkopt, placek orzechowy
- Odczucie w ustach:
- 1 – gęste, aksamitnie gładkie, pełne body
- 2 – słodkie, złożone
- 3 – długotrwały, słodowo-czekoladowy aftertaste
- Temperatura serwowania: 12-17⁰C
- Szkło: tulip, snifter
Chcielibyśmy podziękować Corey i całemu zespołowi 3Sons za udział w tym projekcie. To był ogromny zaszczyt pracować z Wami przy tym piwie i nie możemy się już doczekać, aby zobaczyć się z Wami wkrótce w… dowolnym miejscu na świecie!