Zrealizowana na początku 2018 roku rozbudowa naszego Browaru była bardzo kompleksowym projektem inwestycji w jakość na wszystkich etapach warzenia piwa, od ziarna po pakowanie. Warto zobaczyć jej efekty. Dlatego też sukcesywnie uruchamiamy kolejne terminy sobotniego zwiedzania. Rezerwacji dokonać można na portalu Evenea. Zapraszamy!
Wycieczki po Browarze Stu Mostów oprowadzamy w soboty o godzinach: 14.00 i 15:30, w niedziele w godzinach: 15:00 i 16:30. Opłata wynosi 39,99 zł, a w jej ramach oferujemy degustację po zakończeniu zwiedzania. Czas trwania samego zwiedzania to 1 godzina plus degustacja 20 min. Zapisy odbywają się tutaj: Zobacz Browar Stu Mostów – najnowocześniejszy kraftowy browar w Polsce! – Evenea.pl
Pokazujemy różnice pomiędzy produkcją rzemieślniczą (kraftową) i tą masową, w dużych browarach oraz technologicznie rozwiązania, które wykorzystują najbardziej renomowane browary na świecie. Pokazujemy cały proces produkcji, od ziarna, 4- walcowego śrutownika i tego jak śruta słodowa trafia do warzelni, po pakowanie. Kolejne inwestycje sprawiły, że dysponujemy niespotykanym w tej klasie browarów wachlarzem technologicznym.
Co można zobaczyć? Pierwszy w Polsce HopGun – opatentowany przez BrauKon system do chmielenia piwa na zimno, tzw. „dry hopping”, nowoczesna wirówka oraz pierwszy nowy monoblok w polskim krafcie, który zautomatyzował butelkowanie. To co widać dość swobodnie to nowe zbiorniki, w rozmiarach od 20 do 60 hl. Pozwalają nam oferować większą ilość piw, różnorodnych, w tym samy czasie. Małe zbiorniki wzbogaciły również nasz Barrel Aging Program. Browar zapewnia stałą dostępności core’owych piw 30 km od komina. To rewolucja w ofercie kraftowych browarów. Istotniejsza niż fakt, że nasza produkcja w roku 2017 wzrosła ponad 2-krotnie. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych, chcemy to wszystko pokazać.
Piwo rzemieślnicze jest wizytówką WRCLW. Zwiedzanie browaru nie raz polecała Gazeta Wyborcza. „Widok monumentalnej warzelni i znajdującej się nad nią antresoli jest naprawdę wyjątkowy. By objąć wzrokiem wysokie tanki leżakowo-fermentacyjnymi trzeba zadrzeć głowę. To rzecz w Polsce unikalna, gdy browar tej wielkości prowadzi wyszynk na miejscu!” Otwarty pub sprawia, że swobodnie obserwować można cały proces warzenia. Zapraszamy!
Grupy zorganizowane i touroperatorów prosimy od rezerwacje z wyprzedzeniem pod numerem +48 501 822 305.
Najbliższe terminy