CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?
ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?
Zobacz jak powstaje piwo rzemieślnicze! 2.06 to Dzień bez Krawata. Czy można lepiej go zaplanować? 🙂
Oprowadzamy akcentując różnice między produkcją rzemieślniczą i tą masową, w dużych browarach. Browar nie jest mini, nie jest restauracyjny, jest pierwszym po latach klasycznym rzemieślniczym browarem we WRCLW. Miejscem gdzie warzy się piwo, gdzie zobaczyć można cały proces produkcji i porozmawiać z piwowarem o jego piwie. Miejsce, które na wszystkich robi olbrzymie wrażenie.
Tomasz Kopyry z blogu blog.kopyra.com – „Wreszcie udało mi się dotrzeć do Browaru Stu Mostów. Za sprawą wycieczki dla blogerów zagranicznych. Muszę powiedzieć, że są pod wrażeniem jak zobaczyli to wszystko w środku. Świetny budynek. Czerwona cegła, coś co kojarzy się z browarem. Z ulicy można zobaczyć zabudowania Browaru Piastowskiego. W środku, na górze mamy część pubową, restauracyjną, goście mogą w zasadzie zaglądać do kotła. Na dole warzelnia BrauKon – sprzęt wysokiej klasy, nowoczesny,
top światowy. Wielkie tanki, zbiornik gorącej wody. Fajnie to wszystko wygląda.”
Oto filmowa relacja z wycieczki blogerów podczas 6. Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa, 2.05.2015
https://www.youtube.com/
* * *
Grupy liczą 25-30 osób. Jeśli zapisanych jest więcej niż 35 prosimy wybrać kolejny wtorek lub sobotę. W związku z dużym zainteresowaniem zwiedzaniem Browaru wprowadziliśmy darmową, elektroniczną rejestrację przez portal Evenea. Staramy się oprowadzić wszystkich chętnych, ale jeśli ktoś chce mieć
absolutną pewność wejścia w danym dniu – zapraszamy do rejestracji tu:
http://