Stałych bywalców przekonywać nie musimy. Ci, którzy jakimś cudem nigdy jeszcze do nas nie trafili, będą mieli rewelacyjną okazję, żeby spędzić wyjątkową noc w wyjątkowym miejscu, bo w samym sercu Browaru Stu Mostów. Bawić będziemy się w naszym tap roomie, tuż nad halą produkcyjną (jako jedni z pierwszych będziecie mieli okazję zobaczyć, jak główna warzelnia prezentuje się po rozbudowie). Do Waszej dyspozycji będzie aż dziesięć kranów z pysznym piwem kraftowym, wszystko w cenie i bez żadnych ograniczeń. O północy czekać będzie na Was oczywiście lampka szampana. Dodatkowy alkohol (wino, cydr, piwa premium i z serii Wild) dostępny, płatny osobno. Nikt się nie obrazi (i nie skasuje Was za to), jeśli przyniesiecie małe co nieco z domu, byle w granicach rozsądku.
A jedzenie… pyszne! Prościutko z kuchni Browaru Stu Mostów, firmowane przez jej szefa, Kamila Nowickiego. Podzieliliśmy je na trzy bufety. W pierwszym znajdziecie przekąski (m.in. precel Stu Mostów z konfiturą z cebuli i sosem serowym, udka z kurczaka w panierce słodowej z salsą z buraka oraz pasta z pieczonych warzyw polana olejem z pietruszki i posypana prażonymi ziarnami). Drugi bufet to dania (policzki wieprzowe w sosie piwnym, polędwica z dorsza w sosie jabłkowym redukowanym na cydrze czy gołąbki z wędzonym tofu i marynowanymi grzybami oblane pikantnym sosem z pieczonych pomidorów). Na trzecim znajdziecie niezbędne słodkości (brownie z melasą stout i orzechami pekan, sernik z migdałami i piwną pomarańczą). Ważna informacja: zadbaliśmy o to, żeby wszystkie specjały można było sparować z piwem. Wskazówki znajdziecie przy kranach. W razie wątpliwości śmiało pytajcie.
Napoje (w tym bezalkoholowe, rzecz jasna) i pierwszej klasy jedzenie to pozycje obowiązkowe, ale w sylwestrową noc prędzej czy później przyjdzie Wam i nam ochota potupać nóżką. O tym też nie zapomnieliśmy. Przygotowaliśmy autorską listę najfajniejszych tanecznych kawałków z ostatnich lat i nie zawahamy się jej użyć, kiedy przyjdzie pora wyjść na niewielki, ale zabawobardzolubny parkiet.
Na koniec garść przydatnych informacji. Udział w Sylwestrze z Dobrym Piwem kosztuje 300 zł od osoby.
Liczba miejsc, z racji niewielkich rozmiarów taproomu, jest konkretnie ograniczona (spodziewajcie się kameralnego klimatu, a nie balu na 200 osób).
Rezerwacje zbieramy mailowo: rezerwacje@100mostow.pl.
Jeśli macie jakiekolwiek pytania, dzwońcie do Błażeja: 600 715 572.
Do zobaczenia!