Zapraszamy do skosztowania nowego, wiosennego menu! Na nadchodzące ciepłe tygodnie proponujemy dania, które możemy określić mianem „comfort food”, czyli smaczne, poprawiające nam nastrój nie tylko wtedy, gdy jesteśmy głodni. Wszystko przygotowywane jest na miejscu, ze świeżych produktów.
Do każdego z dań podpowiadamy, jaki styl piwa będzie najlepiej dopasowany, podkreślający lub balansujący smaki. W karcie nie zabraknie naszych sprawdzonych pozycji: precla słodowego, wątróbki w nowej odsłonie oraz steków z sezonowanej wołowiny.
Jedną z przekąsek proponowanych w sezonie letnim są boczniaki panierowane w słodzie ze śmietaną szczypiorkową a następnie posypane świeżym szczypiorkiem. Idealne danie do podzielenia się z przyjaciółmi! Każdy może wziąć po kawałku i cieszyć się niesamowitym smakiem grzybów, pijąc klasycznego Pilsa z linii WRCLW.
Kolejną pozycją jaką znajdziecie w menu jest ciasto pierogowe polane olejem słodowym, posypane parmezanem i świeżym czosnkiem niedźwiedzim. Serwując danie z SALAMANDER AIPA uzyskamy balans pomiędzy goryczkowymi nutami piwa i klasycznym ciastem pierogowym. Wyrazisty smak czosnku łagodzi gorycz pochodzącą od chmielu.
Wśród dań jedną z ciekawszych pozycji są pyzy w dwóch wersjach. W podstawowej, mięsnej, pyzy są faszerowane płuckami cielęcymi, natomiast w wariacji wegetariańskiej kapustą z mango. Oba warianty zalewane są wywarem warzywnym i serwowane z dymką i szczypiorkiem. To sycące, delikatne danie idealnie pasuje do intensywnego w smaku, goryczkowego piwa z Browaru Stu Mostów, SALAMANDER Pale Ale czy Brut IPA.
Bardzo imponująco prezentującym się daniem jest polędwica z dorsza podawana na musie z pieczonych ziemniaków. Smak dania podkręca winny sok z pomidorów z dodatkiem świeżego szpinaku. Do ryb polecamy, stworzony pod ich smak, pszeniczny WRCLW Hefeweizen.
Pełne menu dostępne jest na https://100mostow.pl/kuchnia-browaru-stu-mostow/
Zapraszamy na Długosza 2!