Premiera 100 Ponts Belgian IPA
W ramach naszego Hiszpańskiego Piwnego Mostu nie mogło zabraknąć IPA! Przed Wami uwarzone z La Pirata – Belgian IPA, w nowoczesnej formie! Super jasne, z płatkami owsianymi, zacierane „na mętno” z gigantyczną ilością Cryo-HopsTM Simco, nisko chmielone na goryczkę. Drożdże Belgian Ale tworzą wraz z chmielem na zimno bombową mieszankę estrowo – fenolowo – chmielową, która jest niesamowicie pijalna i idealnie orzeźwiająca. Zapraszamy na pierwszy łyk! 💯🍻
Dla belgijskiego stylu belgijskie danie! Mule w piwie / seler naciowy / czosnek / pietruszka. Mule to popularne danie zarówno w tym kraju, jak i na katalońskim wybrzeżu. Na premierę gotowane w piwie, podane z selerem naciowym i czosnkiem. Dodatkowo posypane pietruszką, która podniesie nieco odczucie goryczki w Belgian IPA i uwydatni chmielowe nuty 😋
Warto spróbować również z La Pirata Northern Brut IPA w kooperacji z naszymi przyjaciółmi z Northern Monk, z którymi sami mieliśmy niedawno okazję warzyć w Leeds. Obok premiery na kranach:
👉 Northern Brut IPA – bardzo wytrawne, warzone z użyciem chmieli Mosaic i Citra
👉Viakrucis American IPA – Bursztynowe z intensywnymi aromatami mango, brzoskwini, gorzkiej skórki pomarańczy i wanilii. Na finiszu eksploduje żywiczną goryczą!
👉 Hard Decision – Kawowy, gęsty i kremowy imperialny stout, idealny na deser.
Oto znany miłośnikom kraftu plan:
- Czwartek 30/09 – prapremiera w Browarze
- Piątek 31/08 – premiera we WRCLW i lokalach partnerskich premiery.
- Sobota 1/09 – premiera w kraju i lokalach partnerskich premiery.