Drugie urodziny Conceptu Stu Mostów
Moc atrakcji, z misją. Bezpretensjonalnie, ale konsekwentnie. Chcemy by urodziny były takie jak minione dwa lata. Zapraszamy już dziś!
1. Będą precle, ale jakie? Codziennie na innym piwie!
Precle do piwa wypiekamy od początku. Są częścią piwnych tradycji WRCLW, częścią Polskiej Mapy Smaków. Mają drożdżowo-słodowy smak, pachną jak pils, mają zwartą konsystencje i dłużej utrzymują świeżość. Urodzinowy koncept jest taki, że będziemy przygotowywać je na różnych piwach i, przeciwieństwie do codziennych wypieków, poinformujemy o piwie, które idzie do precli. Będziemy zachęcali żeby zwróć uwagę na różnice. Jak przy degustacji piwa, zaczniemy od łagodnych, a skończymy na cięższych piwach.
2. Będą warsztaty PIWO+ Najpierw precle, potem przetwory, na końcu wołowina!
Maksymalnie 10 uczestników, czas trwania 2 godziny. Zapisy w Concepcie. Oto trzy odsłony:
- Precle: produkcja precla, mieszanie ciasta, formowanie, garowanie, pieczenie. Każdy z uczestników dostanie zadanie upieczenia precla. Drugiego zje podczas warsztatu. Podamy do niego dwa piwa i opowiemy skąd takie połączenie. Prowadzi Michał Czekajło. Cena: 100 zł/os.
- Przetwory: pokaz produkcji majonezu, emulgowanie, mieszanie, przygotowanie. Opowiemy o innych przetworach. Zakończymy degustacją przetworów oraz innych wypieków (chlebów i bułek) wypiekanych na miejscu. Prowadzi Iza Antoniewicz. Cena 100 zł/os.
- Wołowina: towaroznawstwo, pochodzenie mięsa, rozpoznawanie części rzeźnych, metody wykrawania. Opowiemy o sezonowaniu na mokro i na sucho. Zakończymy degustacją mięsa przygotowanego przez kucharzy prowadzących. Do mięsa dobrane dodatki oraz dwa piwa. Prowadzi Michał Czekajło. Cena: 160 zł/os.
3. Urodzinowy brunch i urodzinowy tort Conceptu Stu Mostów – sobota, niedziela do 14:00
W weekend zapraszamy na urodzinowy brunch. Będzie można spróbować między innymi: gofrów z kajmakiem, twarożku ze słonecznika lub omletu z przepisu babci Szefa Kuchni 🙂 Do tego lemoniady na bazie brzeczki i chmielu, a na deser – urodzinowy tort! Wszystko w formie szwedzkiego bufetu – za jednorazową opłatą (35 zł) nieograniczony dostęp do świątecznego stołu. Sobota: 8:00-14:00. Niedziela: 9:00-14:00. Oto menu:
- Szklisty boczek z miodem – boczek z ekskluzywnej wersji idealnie spieczony, lekko słodki, idealne chrupiący i mięsny. Proponowany do jajek i pieczywa.
- Jajka sadzone – parametry pochodzenia i jakość jajka jest wysoka, a wiec nie ma się co martwić.
- Twarożek ze słonecznika – super sprawa jako pasta i na śniadanie i do jedzenia przez cały czas. Mocno wyczuwalne są nasiona przełamane kwaśnym sokiem z kapusty.
- Salsa ogórkowa – najbardziej świeża i warzywna opcja, pasuje praktycznie do wszystkiego, kostki ogórka i super świeży sos tworzą fantastyczny dodatek do śniadań.
- Twarożek wędzony – znany nam smak twarożku wzbogacony o dymny smak i aromat!
- Gofry z kajmakiem – jest to również konkretny posiłek, choć gofry będą małe, więc można się kontrolować 🙂 Kajmak, dobrze znana wszystkim pozycja ładnie połączy wszystko.
- Bób z masłem – bób jest wielki, nasza ulubiona przekąska z masłem, jest super do skubania lub jako danie główne.
- Grzybek z malinami („omlet mojej Babci”) – grzybek jest to omlet babci Michała Czekajło. Jak mówi Michał: „jedzony z sokiem ze słoika i smażony na specjalnej patelni to deser i śniadanie w jednym, puszysty i fajny do jedzenia!”.
- Rzodkiewka w oleju pokrzywowym – rzodkiewki pikantne z olejem pokrzywowym, turbo zdrowe wegańskie śniadanie.
4. Będzie firmowy grill – piątek, sobota do 22:00
Piątek 17:00 – 22:00, sobota 14:00 – 22:00. Oto dania, które podamy podczas grilla:
Burgery z wołowiny rasy simental / bułka preclowa / serem chedar / sos piwny. Burger z naszej kulinarnej rasy wołowiny, idealne proporcje mięsa do tłuszczu. Bułka ze słynnego ciasta preclowego i ser cheddar, wszystko mocno pasujące do piwa. Piwny sos, który wsiąknie w bułkę mocno wszystko połączy.
Bagietka słodowa / masło czarnuszkowe / twaróg / szparagi grillowane. Bagietka mocno słodowa lekko rustykalna, masło czarnuszkowe bardzo mocne, lekko podpalone, szparagi wprowadzą bardzo świeży klimat w bagietkę, lekko warzywny.
Sałatka z nasionami / vinegret z chmielem i grejpfrutem. Sałatka lekka z nasionami, z bardzo mocnym i aromatycznym chmielowym sosem vinegret, co nadaje sens tej całej potrawie. Do sałaty będą wpadały różne produkty ale nadal zachowa ona wegeteriański styl.
Lody z koziego sera z ciastkami z młóta. Lody lekko słone oraz słodkie, fajnie się rozpuszczają i maja dużo smaku, są z mleka koziego i sera koziego dojrzewającego ,ciastka z młóta smakują jak domowe ciasteczka owsiane wiec wszystko łączy się w fajny deserek.
Będzie roll-bar i trzy dobrze zaopatrzone krany.
5. O gościnności w Piwnej Stolicy z Patrycją Siwiec i Adamem Pawłowskim
Zapraszamy na spotkanie z autorami największego gastro bestselera tego roku. „Gościnność” to praktyczny poradnik dla właścicieli, managerów, kelnerów i barmanów. Pierwsza w Polsce publikacja w całości poświęcona profesjonalnej obsłudze oraz temu, jak gościnność przekłada się na sukces w gastronomii. W niedzielę 22 lipca, po specjalnej prezentacji dla osób zawodowo zajmujących się gastronomią, będzie możliwość rozmowy z autorami, otrzymania autografu. Książkę Patrycji Siwiec i Adama Pawłowskiego będzie można nabyć w Concepcie podczas całego urodzinowego tygodnia. Patronat medialny nad wydarzeniem „O gościnności z Patrycją Siwiec i Adamem Pawłowskim” obkęło Radio Wrocław oraz Radio RAM. Więcej na http://goscinnosc.pl
Jeśli jesteś zawodowo związany z obsługą klienta i chciałbyś uczestniczyć w tym spotkaniu – prosimy o kontakt: k.chlebus@100mostow.pl 600 715 572, m.radomska@100mostow.pl 531 991 571
Uwaga! Od 5 lipca przewodnik „Gościnność” do nabycia w Concpecie!
6. Loteria
Zachęcamy do udziału w naszej urodzinowej loterii. Każdy, kto od poniedziałku do piątku zrobi w Concepcie Stu Mostów zakupy za min. 50 zł otrzyma kupon upoważniający do wzięcia udziału w losowaniu nagród. Aby wziąć udział w losowaniu należy przyjść z kuponem do Conceptu Stu Mostów podczas urodzinowego weekendu (21-22 lipca).
Do wygrania:
– voucher dla 2 osób na śniadanie w Concepcie Stu Mostów
– zaproszenie dla 2 osób na wycieczkę po Browarze
– sześciopak piwa
– szklanka z logo Browaru
– koszulka WRCLW lub SALAMANDER.
Regulamin promocji dostępny w Concepcie oraz pod linkiem: https://docs.google.com/document/d/1G60un36DMO1lokyaGni3rqcHP3ZhU7ocZ7MEGX6SIeQ/edit?usp=sharing
7. Specjalne wycieczki
Zapraszamy do kuchni, pokażemy Concept od kuchni. Naprawdę, z nastawieniem na temat kulinarnego wykorzystania surowców i półproduktów produkcyjnych Browaru. Przypomnijmy, do naszej produkcji precli, pieczywa i musztard używane jest piwo, brzeczka, słody i młóto browarniane. To robi różnicę. Stąd inny smak i zapach naszych specjałów. Dwa terminy: sobota 21 lipca, godzina 14:00 oraz 16:00
Zapraszamy serdeczne!
22 lipca spotkanie Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski