PIWO+ MIĘSO
To będzie wielkie święto łączenia piwa z mięsem. Partnerami Koziołkowo i Wrocławski Bazar Smakoszy. Będą steki i koźlina. Mnóstwo foodpairingowych inspiracji, moc dobrego i świeżego, jedzenia i piwa. W sobotę i w niedzielę nasze patio zamienimy w wielki ogródek. Będą parasole, leżaki, grill, rollbar i muza na żywo. Jedną z atrakcji debiutujący ART#17 Pink Guava Sour Saison, nasze pierwsze piwo w stylu saison, owoc kooperacji z Naparbier. Szczegóły zaproszenia na premierę na https://www.facebook.com/events/180895922556481/
Zapraszamy w sobotę w godzinach 12:00-22:00. Dania z grilla dostępne będą w godzinach 14:00-21:30. W niedzielę ogródek czynny 12:00-22:00, dania z grilla dostępne 14:00-20:00. W sobotę na bogato, z rollbarem na naszym patio. Od rana dobra muza, w godz. 17:00 – 21:30 na żywo. Zagra Kuba Korta!
Trzon oferty stanowić będą:
- Stek z rostbefu / sałatka ziemniaczana z miętą / melasa piwna
- Sałata / marynowana wołowina / kwaśny sos cynamonowy
- Burger z mięsa koziego / kandyzowane ogórki / sos z wędzonego sera
- Irlandzki gulasz z koźliny na bazie ciemnego piwa Na deser
- lody z koziego sera z grillowanym biszkoptem 🙂
Z okazji wspólnego warzenie z Galway Bay w Irlandii (w ten właśnie weekend) przygotujemy też irlandzki gulasz z koźliny na bazie ciemnego piwa. W Concepcie zrobimy też irlandzki chleb sodowy żytni i ser irlandzki na bazie portera. Wszystko pod parasolem „PIWO+ MIĘSO”.
Będą eksperci. W sobotę od 18:00 będą do Waszej dyspozycji.
- Michał Czekajło opowie o stekach oraz daniach podawanych na grillu,
- Piotr Olkowicz z Koziołkowa opowie o hodowli kóz, o jakości mięsa i rzemieślniczym podejściu,
- Bazar Smakoszy opowie o rzemieślniczym podejściu, jakości i o warzywach do mięsa i innych produktów,
- Katarzyna Chlebus o foodpairingu, w tym do piw dostępnych na kranach i kilka słów o premierze
Zapraszamy. Ta majówka połączy wielu. Zaproszenia na Face: https://www.facebook.com/events/180895922556481/
Więcej o premierze ART#17 na https://www.facebook.com/events/567079513648017/