Coś dobrego, więcej niż piwo!
Przedmiotem licytacji jest kolacja dla dwojga z Michałem Czekajło, Szefem Kuchni i Mateuszem Gulejem, Głównym Piwowarem Browaru Stu Mostów. Zaproponujemy sezonowe menu i perfekcyjnie dobrane piwa. Każdy styl piwa ma nam coś innego do zaoferowania. Opowiemy o tym jak odpowiedni wybór wzbogaca walory i trunku i dania. Spróbujemy te zasady poznać i może złamać, dla ciekawszego efektu. Podczas tej kolacji możemy zrobić to wspólnie. Będziemy korzystać z produktów lokalnych, menu sezonowe, teraz, króluje w nim selekcjonowana wołowina, koźlina i jesiotr. Uzgodnimy całe menu. Kolacje zorganizujemy we wskazanym terminie, może to być okazja czy rocznica. Warunek: trzeba wygrać licytacje! http://charytatywni.allegro.pl/kolacja-i-degustacja-piw-w-browarze-stu-mostow-i5958334
Naszej aukcji patronują Wrocławskie Podróże Kulinarne.
Oto kilka słów o nas, dla tych, którzy licytują z daleka i pomyśleli, że to świetna okazja by przyjechać. Browar Stu Mostów mieści się na ulicy Jana Długosza 2. Powstał w grudniu 2014 roku, jako pierwszy po latach klasyczny, miejski, rzemieślniczy browar we WRCLW. Dziś to najchętniej odwiedzany browar kraftowy w Polsce. Z otwartym pubem, z którego codziennie można obserwować produkcję i poznać różnice pomiędzy produkcją rzemieślnicza a koncernową. Browar od lat lideruje też pod względem ilości międzynarodowych kooperacji. Tylko w ur. warzyli u nas piwowarzy z Hiszpanii, Holandii, Szwecji i Norwegii. Te projekty to więcej niż wspólne warzenie i wymiana doświadczeń piwowarów. Celem jest wzbogacenie piwnej kultury. Więcej polecamy przeczytać na https://100mostow.pl/piwnemosty. Serie Salamander i ART znają wszyscy miłościwy dobrego piwa. Jest dostępne 30 km od komina, w wybranych pubach w całej Polsce i eksportowane do już ponad 10 krajach. Poza ww. wymienionymi m.in. do Niemiec, Czech, Austrii, Danii i od niedawna również do Anglii.
Kameralną kolacje zaproponujemy w Concept Stu Mostów. To nasza pracownia rzemieślników, kucharzy, piekarzy i serowara. Tworzymy dania i przetwory z użyciem piwa, brzeczki, słodów i młóta browarnianego. Wiele jest tu skorelowane z harmonogramem produkcji w Browarze. Codziennie wypiekamy pieczywo na zakwasie i precle słodowe. Przetwory i sezonowana na miejscu wołowina są składnikami serwowanych śniadań. Wszystko co tworzymy można wziąć ze sobą lub spróbować na miejscu. Wychodzimy naprzeciw smakowym schematom. Chętnie o tym opowiadamy. Warto!
Jeśli kochasz dobre piwo, dobre jedzenie i dobre uczynki – licytuj