Zobacz najnowocześniejszy browar w Polsce!
Dobiega końca rozbudowa Browaru Stu Mostów. Zrealizowaliśmy bardzo kompleksowy program inwestycji w jakość. Eliminujemy cały blok ryzyk utraty jakości bez uszczerbku dla naturalnych właściwości piwa. Na wszystkich etapach, od ziarna po pakowanie. Warto to zobaczyć.
Zapraszamy na wycieczki w soboty o godzinie 16:00. Maksymalna liczba osób to na chwilę obecną 15. Rezerwacje na Evenea. Opłata 10 zł. W ramach opłaty zapraszamy na degustacja po zakończeniu zwiedzania. Czas trwania samego zwiedzania to godzina. Terminy listopadowe już na Evenea – https://evenea.pl/organizator/browar-stu-mostow-162570
Co można zobaczyć? Pierwszy w Polsce HopGun – opatentowany przez BrauKon system do chmielenia piwa na zimno, tzw. „dry hopping”, nowoczesna wirówka oraz pierwszy nowy monoblok w polskim krafcie, który zautomatyzował butelkowanie. To co widać dość swobodnie to nowe zbiorniki, w rozmiarach od 20 do 60 hl. Pozwalają nam oferować większą ilość piw, różnorodnych, w tym samy czasie. Małe zbiorniki wzbogaciły również nasz Barrel Aging Program. Browar zapewni niebawem stałą dostępności core’owych piw 30 km od komina. To jest szansa na budowanie czegoś więcej niż dystrybucja. To rewolucja w ofercie kraftowych browarów. Zmiana istotniejsza niż fakt, że nasza produkcja w tym roku rośnie ponad 2-krotnie. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych, chcemy to wszystko pokazać. Więcej o zrealizowanych inwestycjach na http://bit.ly/inwestycje2017
Browar jest od dnia otwarcia określany jako kraftowe Ferrari. „Browar jest wyjątkowy w skali Polski z różnych względów. Warzelnia BrauKon to estetyczne cudo. Chyba po raz pierwszy oglądając warzelnię miałem wrażenie obcowania z wyrobem wręcz ekskluzywnym, z najwyższej półki. Idealne wykończenie, perfekcyjna estetyka. Po prostu towar luksusowy. Kraftowe Ferrari” – Michał Docent Maranda, Polskie Minibrowary, przełom 2014/2015. „Widok monumentalnej warzelni i znajdującej się nad nią antresolą jest naprawdę wyjątkowy. By objąć wzrokiem wysokie tanki leżakowo-fermentacyjnymi trzeba zadrzeć głowę. To rzecz w Polsce unikalna, gdy browar tej wielkości prowadzi wyszynk na miejscu!”
Dziś podnosimy poprzeczkę. Zapraszamy by zobaczyć niespotykany w tej klasie browarów wachlarz technologiczny.