Spotkanie w Browar Stu Mostów w Dzień Piwa i Piwowara!
5 jubileuszowe, na które zaprosiliśmy ludzi zawodowo związanych z produkcją piwa, wszystkich którzy pracowali w wrocławskich browarach. W części oficjalnej zreferowaliśmy sytuacje na kraftowym rynku. W tym roku szczególny nacisk położyliśmy na dotyczące eksportu i sukcesów na rynkach zagranicznych.
Spotkaliśmy się pubie, na antresoli. Powód prozaiczny, Browar jest w sierpniu rozbudowywany. Więcej o kompleksowym projekcie inwestycji w Browarze na https://100mostow.pl/plany-inwestycyjne-2017
Było taj jak trzy lata temu. Pracownicy byłych wrocławskich browarów byli pierwszymi, którzy oficjalnie zobaczyli „nowy Browar” i stanęli do pamiątkowego zdjęcia przy imponujących nowych zbiornikach.
Wtedy też padały mocne słowa. „Wrażenie imponujące” – Waldemar Jarymek, Prezes Słodowni Strzegom. „Wrażenie niesamowite, trudno mi jest aż mówić” – Halina Kucharska, Kierownik Kadr w Browarze Piast. „Długo na to czekałem” – Czesław Zawiski, ex. Dyrektor Browaru Mieszczańskiego. W rozmowach były też określenia „mały browarek” i że „wielkością to nie przeraża”. Kto chciały to zobaczyć, zapraszamy na film. Zobaczcie jakie wrażenie zrobiła pierwsza wizyta na Długosza – https://youtu.be/6Dff00GxLT0
Pokazaliśmy również Concpet Stu Motów – naszą pracownie piekarzy, kucharzy, serowara i cukiernika. Rok temu startowaliśmy. Wtedy mówiliśmy o planach, pewnym zamyśle. Innowacji, której unikalność buduje sąsiedztwo Browaru. Dziś możemy pokazać produkty do produkcji których używane jest piwo, brzeczka, słody i młóto. Możemy się też pochwalić, że dwa nasze flagowe produkty piwne precle oraz musztardy z brzeczką, otrzymały podczas festiwalu Europa na Widelcu tytuły „Najlepszy Smak Dolnego Śląska 2017”. Więcej o Concepcie na https://100mostow.pl/concept-stu-mostow