Premiera Hoppy Violet Potato Lager
Na BGM czołówka niemieckiej oferty kraftowej i premiera SALAMANDER Hoppy Violet Potato Lager. A w Browarze cały tydzień okazji by lepiej poznać piwowarstwo naszych sąsiadów i ich historyczny wkład w podnoszeniu jakości piwa warzonego we WRCLW.
SALAMANDER Hoppy Violet Potato Lager. Lager, czyli istota niemieckiego piwowarstwa, ale w kraftowym wydaniu. Chmiele to mieszanka niemieckiej tradycji – goryczkowy Magnum, aromatyczny Hallertauer Hersbrucker, nowofalowego chmielarstwa niemieckiego – Mandarina Bavaria (wszystkie te odmiany są uprawiane w Niemczech), a także odmian amerykańskich: Chinook i CitraTM. Zacierany z dodatkiem fioletowych ziemniaków, zwanych truflowymi, uwydatniających bogaty dodatek niemieckich oraz amerykańskich odmian chmielu. Orzeźwiający, nietuzinkowy lager.
SALAMANDER, bo to marka stworzona by rozszerzać nasze horyzonty i promować wartość spotkania przy piwie. Zapraszamy na pierwszy łyk, na BGM oraz na spotkanie z niemieckim piwowarstwem na Długosza.
Na kranach po dłuższej przerwie gościła klasyka: Schonramer – Dunkel, Helles i Weissbier. Oczywiście Camba i German IPA, czyli niemieckie chmiele nowofalowe. Był też nasz Roggenbier i Pils, klasyczny przedstawiciel niemieckiego Pilsa. Do tego niemiecka kuchnia w najlepszym wydaniu. Semmelknödel z sosem kurkowym – kulki chlebowe z jajkiem i ziołami. Sznycel ze szpeclami – kotlet w panierce z kluskami. Leberknödel, czyli kulki z wątroby w bulionie.
Raz jeszcze dziękujemy za wszystkie odwiedzimy na Długosza. Wszystkim podobał się nasz Browar, techniczne możliwości, stopień automatyzacji i nasze podejście. Każde takie spotkanie zbliża.