WRCLW zaprasza na wielkie święto piwnego rzemiosła!
Spotyka się czołówka hiszpańskiego i polskiego kraftu. Przed nami Beer Geek Madness, największy i najważniejszy piwny event w Polsce. Wielki magnes dla kraftu pod każdą szerokością geograficzną. Gośćmi BGM6 „INTENSE” będą hiszpańskie browary: Laugar Brewery, Garage Beer Co, Cerveses La Pirata, La Quince Brewery, In Peccatum Craft Beer, Edge Brewing i Naparbier. Tegoroczna edycja na pewno pobije kilka ilościowych rekordów. Ale ważniejsze jest to, że ugościmy znakomitych piwowarów i świetnych ludzi. Znamy ich wszystkich, z wieloma łączy nas kraftowa przyjaźń. Przyjedzie mieszanka wybuchowa. Esencja hiszpańskiego temperamentu, południowej towarzyskość, życzliwość i radości życia. Tym serdeczniej zapraszamy do WRCLW. Fakt faktem, nawet na festiwalach w Barcelonie nie bawiliśmy się w tak niesamowitym gronie. Trudno przewidzieć gdzie skończy się przypisywane obu nacjom zamiłowanie do zabawy 🙂 Wiemy na pewno gdzie się zacznie.
W czwartek 5/04 warzymy kooperacyjne Naparbier
Zapraszamy by nam kibicować. Cały dzień Mateusz, Michał, Filip, Beinat Gutierrez, główny piwowar NaparBCN, z tytułem RateBeer Best New Brewer i Juan Rodriguez, Top Brewer, Naparbier – oto team. Będzie ich można obserwować „przy pacy”. Wieczorem Meet the Brewers w Szynkarni. Nasi goście do Waszej dyspozycji. Szczegóły na www.facebook.com/events/188091205301936.
W piątek 6/04 kooperujemy z MALTE
To pierwsza w historii polskiego kraftu kooperacja kulinarna. Partnerem Stu Mostów galicyjskie MALTE, które swoją pozycję w Hiszpanii zbudowało wokół połączenia piwa i jedzenia. #Menúdeldíamaltero to lokalne produkty i przepisy z całego świata, z piwem jako ważnym składnikiem. Na pierwszym miejscu stawiają smak, na drugim „produkt galicyjski”, zawsze chcą się dobrze bawić. Na piątkowe kranoprzejęcie przygotują sześć propozycji na bazie produktów galicyjskich. Owoce morza, ryby, sery, warzywa, owoce. Tak, będzie specjalna dostawa. Upieką własny chleb i zrobią deser. Będziemy kucharzyć razem i efekt w sobotę zaoferujemy uczestnikom BGM. To będzie propozycja kuchni galicyjsko-polskiej.
Cały weekend hiszpańskie menu – patatas bravas, crockietas jamon, chorizo iberico. Hiszpańskie przystawki będzie można zamówić już do śniadania oraz do kanapek. Na kranach kolejne hiszpańskie perełeki. Naparbier Fuzzy – NEPA, Edge Raspberry Sour, Laugar Thriller – RIS, La Quince Street #1 – Session IPA, La Pirata Hard Decision – Oatmeal Imprial Stout. Falami przyjmować będziemy kolejne grupy. Będziemy oprowadzać i opowiadać o Browarze po angielsku i po hiszpańsku. Cały czas dużo hiszpańskiej muzyki, wieczorem na żywo.
Sobota 7/04 jeszcze więcej gości
Pub czynny od 12:00 i kolejne planowe wycieczki. Ok. 14:00 spodziewamy się hiszpańskich gości BGM. Ostatnia wycieczka o 18:00, jeśli będzie dużo chętnych na wcześniejsze terminy. Potem się podzielimy, część uda się do Zaklętych Rewirów. Tam premiera wielkie spotkanie polskiego kraftu. Nasza premiera to SALAMANDER Grapefruit and Mandarin DDH DIPA. Drugim piwem SALAMANDER Oatmeal Chocolate Milk Stout Nitro. Zapraszamy też na polsko-galicyjskie stanowisko Conceptu w kooperacji z MALTE.
W niedzielę 8/04 nic się nie kończy. Pub czynny od 12:00 i na kranie premierowa SALAMANDER Grapefruit and Mandarin DDH DIPA – Double Dry Hopped DIPA. Podwójne ipa, chmielone przede wszystkim na aromat – dwukrotnie, przy użyciu hop gun’a, urządzenia do ekstrakcji w przepływie na zimno. Cytrusowy aromat podnoszą do granic możliwości zesty z grapefruitów i mandarynek, dodane wraz ze świeżo wyciśniętym sokiem. Prawdziwa cytrusowa bomba. Zapraszamy na pierwszy łyk!
Zapraszamy wszystkich przyjaciół kraftu i hiszpańskiej kuchni. Ale także tych, dla którzy każdy Hiszpan to podrywacz, macho, temperamentny, skłonny do skrajności. Weryfikujmy stereotypy. Bawmy się i zobaczmy ile mamy wspólnego. Zapraszamy się na https://www.facebook.com/events/2122175208012745/