Dofinansowane ze środków Unii Europejskiej

CZY MASZ
UKOŃCZONE
18 LAT?

ARE YOU
OVER THE AGE
OF 18?

Pub na Długosza

30/11

PUB z rekomendacją i Czapką
Gault&Millau 2016, 2017

3 Urodziny Browaru Stu Mostów

Fantastyczny sukces naszej ekipy. Kolejna rekomendacja w kulinarnym Przewodniku Gault&Millau Polska i utrzymana Czapka!

Dla PUBU bez klasycznej obsługi kelnerskiej i bez obrusów 🙂 Zapraszamy by poczuć klimat na Długosza i posmakować. Zapraszają: Maciej Raszowski i Filip Korejke – kucharze, Sous Chef Grzegorz Węgiel i Tomek Stelmasiński, Szef Kuchni Michał Czekajło. Kasia Chlebus, Piotr Patykowski, Adrian Cholma, a także Ania Michalska i Tomasz Święs – serdecznie Wam dziękujemy. Dream Team barmański uzupełniają Beer Manager Grzegorz Lisiak i Agata Kotowicz, Pub Manager. Radość! Brawa i gratulacje!

Więcej o tym jak konstruujemy menu w filmie Have a Bite Wrocław www.facebook.com/HaveaBiteWroclaw/videos/1514093005348393/

Wrocławska gastronomia rozwija się w niewiarygodnym tempie – mówiła Justyna Adamczewska z Gault&Millau. Cała polska gastronomia rozwija się jak nigdy przedtem. Pojawiła się grupa młodych, ambitnych, piekielnie utalentowanych i nieustraszonych szefów. Już niedługo to oni zawładną naszymi kulinariami i wywrócą utarty porządek rzeczy. Nadchodzi nowe, rześkim krokiem. I zapowiada się naprawdę znakomicie!” Oczywiście potwierdzamy te opinie. Oto nasze aktualne menu – https://100mostow.pl/kuchnia-browaru-stu-mostow/

Dla wszystkich, którzy chcieliby spróbować kuchni na Długosza, mamy nie lada atrakcję. Zbliżają się nasze Urodziny. Z tej okazji przypominamy najlepsze i najodważniejsze pozycje z całego roku. Pokazujemy, że bazując na prostych i lokalnych produktach można osiągnąć sukces. O jedzeniu myślimy nowocześnie, ale nie zapominamy też o tradycji i sięgamy do zapomnianych już produktów. Przez trzy lata rozwoju doszliśmy do momentu, gdy większość, jak nie wszystkie składowe dań produkujemy na miejscu, w browarze i Concepcie. Przez cały weekend – od piątku do poniedziałku – największe kulinarne przeboje mijającego roku:

  • skrzydełka / mango / chili kolendra
  • serca kurze / limonka / słód palony
  • kaszanka / budyń z gorczycy/ chleb cebulowy
  • ozory / mus chrzanowy /ciemny sos
  • boczniaki / vinegret śmietanowy / zioła
  • kulki makaronowe / pieczone papryki

To kulinarne hity roku 2017. Prawdopodobnie one dały nam miejsce w Żółtym Przewodniku i Czapkę Gault&Millau. Warto! Więcej o Urodzinach https://www.facebook.com/events/2112454788982815/