Będziemy kontynuować tradycje. Stąd klasyczna technologia, naturalny proces warzenia, odbudowa bogatej we Wrocławiu kultury picia piwa. Ale jest coś jeszcze, co kształtuje nas równie mocno. To chęć wyzwolenia z wielu ograniczeń, jakie narzuca nam globalizacja i przemysł, ze spożywczym czy piwowarskim na czele.
Naszym zdaniem tu nie chodzi o pasteryzacje, modę na IPA, Imperial Stout czy nazwisko na etykiecie. Zmieniają się oczekiwania, ludzie są coraz bardziej świadomi, chcą autentyzmu, radości z prostoty, prawdziwych ludzi po drugiej stronie. Stąd chęć zwolnienia, zainteresowanie jakością żywności i stąd renesans piwa produkowanego z taką filozofią.
Poczuliśmy to Stanach. W ciągu 40 lat powstało tam 2800 a co najmniej 1500 jest dziś w budowie. Są Stany, w których jeden browar przypada już na 25 tysięcy mieszkańców. Zmienia się styl życia milionów ludzi. I ta siła idzie do Europy.
Piwowarzy łączą siły. Warzą tak byśmy mogli poczuć smak piwa. Zmieniają nasz świat. Dziś patrzą na Wrocław i są podekscytowani. Zazdroszczą nam. Mówią, że to jak zakochać się po raz pierwszy. Wiecie, dlaczego nam zazdroszczą? Bo w samej Bawarii jest 630 browarów. A my powiedzieliśmy im, że Wrocław ma 630 tysięcy mieszkańców! Dlatego zazdroszczą emocji, które przed nami.
My dzielimy się tymi emocjami. Jesteśmy otwarci na świat i na doświadczenia innych. Znamy ich, świat jest dla nas mały. Wspieramy się, kibicują nam ludzie w 8-9 krajach. Nie będziemy ich liczyć, zaczniemy ich niebawem ściągać do Wrocławia.
Od dwóch lat poznajemy wspaniałych ludzi. Branża piw rzemieślniczych to jedna wielka rodzina, gdzie współpracujemy i budujemy mosty pomagając sobie nawzajem. Komunikacja w tym środowisku jest czymś wyjątkowym. Dostaliśmy wsparcie, i w Polsce i wszędzie gdzie szukaliśmy partnerów. Największe w Bawarii, stąd znakomita technologia trafia dziś już na wszystkie kontynenty. To jest naprawdę coś fantastycznego.
Jesteśmy członkiem Dolnośląskiej Izby Rzemieślniczej i pierwszym polskim członkiem The Brewers Association. Połączymy wrocławskie tradycje z tym, co daje światowa piwna rewolucja. Chcemy zacząć pisać kolejny rozdział w historii jakości piwa produkowanego we Wrocławiu. Wiemy, że będziemy warzyć piwo dla ludzi, którzy interesują się jakością żywności, szukają nowych kuchni i smaków.
W filmach poniżej znajdziecie relacje ludzi, którzy czują jak rewolucyjnie zmienia się świat wokół nas.