Mocne piwo pszeniczne, do którego użyliśmy słodu wędzonego drewnem czereśni nadającego aromatu ogniska oraz wędzonych wędlin, z owocowym akcentem. Charakterystyczne dla tego stylu nuty drożdżowe – goździków i dojrzałych bananów – połączyliśmy z aromatem wiśni. Bardzo wielowymiarowe piwo – ewidentnie do dłuższej degustacji – ART#1 Double Cherry Rauchweizenbock.
Warzony z najlepszą kraftową marką i dwójką najlepszych hiszpańskich piwowarów. Juan Rodriguez cieszy się od dwóch tygodni tytułem Top Brewer dla Naparbier a Beinat Gutierrez, główny piwowar NaparBCN, tytułem RateBeer Best New Brewer.
Nie boją się eksperymentować, toteż pojechaliśmy po bandzie. Połączyliśmy polską specjalność, czyli słody wędzone i wiśnie. Opakowane w pełny, klasyczny, wędzony koźlak pszeniczny dały piorunujący efekt. Takie piwo powstaje tylko raz w roku. Zapraszamy na pierwszy łyk!
Double Cherry Rauchweizenbock – czyli moc wiśni i dymu czereśni w wędzonym koźlaku pszenicznym. Z oryginalną etykietą, której część oddaliśmy Hiszpanom. Więcej o stylu rauchweizenbock, słodach, chmielach i o idealnym foodpairingu na https://100mostow.pl/art-11/
Jak zaprosić na premierę? – www.facebook.com/events/939195819550353/
Gdzie pytać i gdzie kupić po premierze? – https://100mostow.pl/piwna-mapa/