Studia Technologia Piwowarstwa na UPWr
Supremacja WRCLW. Kleina wspaniała przewag. Obok prężnego środowiska miłośników piwa, piwowarów domowych, mamy wielki atut w postaci doświadczenia i otwartości kadry naukowej. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu ogłasza właśnie nabór na pierwsze w Polsce podyplomowe studia „Technologia piwowarstwa”. Studia skierowane są głównie do absolwentów kierunków związanych z technologią żywności i pokrewnych, ale nie tylko. Warto rozmawiać i pytać o szczegóły. Nasz Browar jest partnerem tych studiów i organizatorem praktyk.
Więcej szczegółów: http://www.up.wroc.pl/studia/44732/technologia_piwowarstwa.html
Karta zgłoszenia na http://www.cku.up.wroc.pl/product/technologia-piwowarstwa/
Można poprosić o oddzwonienie i porozmawiać telefonicznie z kompetentnymi osobami. Kadrę stanowią pracownicy Zakładu Technologii Fermentacji Katedry Technologii Rolnej i Przechowalnictwa (Wydziału Nauk o Żywności UPWr) oraz zewnętrzni praktycy, specjaliści w zakresie technologii produkcji piwa, analizy instrumentalnej i sensorycznej, projektowania, ekonomii, prawa. Strategicznym partnerem w zakresie praktyk jest Browar Stu Mostów. Jesteśmy doświadczeni, współpracujemy z UPWr od dawna. I dziś równie dumni z powstania takiej oferty.
Zapraszamy na specjalne spotkanie w Dniu Piwa i Piwowara, 5.08. Postanowiliśmy zorganizować wtedy coś a la punkt informacyjny. Na pewno wspólnie odpowiemy na wszelkie pytania. Szczegóły zaproszenia – godzina i formuła – już wkrótce.
Atrakcją tego dnia będzie możliwość spotkania w Browarze pracowników byłych wrocławskich Browarów. Piastowskiego, Mieszczańskiego i Zakrzów. Cyklicznie spotykamy około 40 osób. Ale każdy kolejny zjazd to okazja do poszukiwania „zaginionych w akcji”. Pomóżcie jeśli znacie kogoś z przeszłością. Emocje takich spotkań z byłymi pracownikami są trudne do opisania. Oto wspomnienia z jednego z takich spotkań – https://youtu.be/6Dff00GxLT0